Klar til det kolde gys

I dag åbner havnebadene, og i løbet af juni får københavnerne hele fire nye udendørs bademuligheder, skriver Urban.

Der bliver nok at vælge imellem, når varmen forhåbentlig snart kommer, og københavnerne trænger til en udendørs dukkert.

Ud over de to velkendte havnebade, der åbner op for sæsonen i dag, åbner også det nyrenoverede Bavnehøj Friluftsbad i dag med et 25 meter-bassin, et legebassin og en 'naturlegeplads'. Der er også et vandlegeområde til de mindste og mulighed for solbadning.

Bavnehøj Friluftsbad har været lukket i fem år, men fremstår i dag som et meget børnevenligt tilbud til vandhvalpe og deres forældre.

Senere på måneden kan københavnerne glæde sig til premiere på yderligere tre nye anlæg. 15. juni åbner Bellahøj Friluftsbad, og den 20. juni åbner en helt ny strand ved Svanemøllen.

»Svanemøllestranden består af cirka 130 meter strand og en 130 meter lang asfalteret mole, hvorfra man også kan bade,« fortæller projektleder Vibeke Jørgensen, Teknik- og Miljøforvaltningen, til Urban.

Tæt på park, strand eller havnebad

Den nye strand er et led i Københavns Kommunes målsætning om, at 90 procent af københavnerne i 2015 kun må have højst 15 minutter på cykel til en park, en strand, et naturområde eller et havnebad.

Den 23. juni åbner badeanstalten Helgoland ved Amager Strandpark. Det er kun første etape af badeanstalten, der står klar, så der vil ikke være omklædningsmuligheder i år, men der vil være et trædæk på i alt 3.207 m2. Det er inddelt med fællesbad, damebad, herrebad - og en stor trappe ned til det åbne vand.

Har man fundet badetøjet frem og planlægger at springe i et af havnebadene allerede i dag, skal man dog forberede sig på en kold dukkert, oplyser Lars Amelang, der er chef for Team Bade i Københavns Kommune, til Urban.

»Vandet er kun 12,5 grader varmt, hvilket er cirka to grader koldere end tidligere år. Og tager man til stranden nu, er vandet kun 11 grader varmt.«


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik