Kirker i hovedstadsområdet hærges af indbrud

På bare ét år er der sket en stigning på hele 37 procent i indbrud i folke-kirkens bygninger i hovedstadsområdet. Det viser tal fra Kirkeministeriet. Gl. Holte Kirke i Vedbæk haft indbrud hele 3 gange på bare 14 dage - senest i nat , fortæller TV2/Lorry.

Gl. Holte Kirke var for få år siden en almindelig usikret kirke. I dag er den nærmest et fort Knox med overvågningskameraer, sikrede døre og rum-alarmer:

Men lige meget hjælper det. Gl. Holte Kirke har haft indbrud hele tre gange på bare 14 dage. Senest igen i nat, hvor ubudne gæster brød ind af en dør og herefter firede sig ned af et reb, der var spændt fast fra et gelænder ved siden af kirkens orgel på førstesalen.

Det var så Olsens Bandens sidste bedrift? siger sognepræst ved Gl. Holte Kirke, Kim Jacobsen til TV2/Lorry.

Tyvene satte alarmen i gang og måtte herefter flygte uden værdier. Men de andre indbrud har været særdeles udbytterige: Ukendte gerningsmænd tømte for 14 dage siden kirkens pengeskab og natten til lørdag blev 11 PH-kogler til en værdi af 500.000 kroner stjålet.

"Der er en sammenhæng. Man har gået ind på samme måde. Man har helt sikkert forberedt sig på det her", siger vicepolitikommissær ved Nordsjællands Politi, Brian Grayston.

Indbruddene har været særdeles velorganiserede. Gerningsmændene har i løbet af dagtimerne tapet kirkens rum-alarm til, så sensorerne ikke blev udløst, da de kom igen om natten. Og kirker er generelt et tyvenes paradis:

"Kirker de ligger jo ofte afsondret. De ligger på landet. Og ud over det så kan man jo gå ind uhindret i løbet af dagen og så kan man kigge lidt på, hvordan der ser ud og så kan man jo få arbejdsro om natten", fortæller Brian Grayston, vicepolitikommissær ved Nordsjællands Politi.

Ifølge kirkeministeriet har kirker og kirkelige bygninger i Helsingør og Københavns Stift oplevet en stigning i indbrud på hele 37 procent fra 2008 til 2009.

Men trods af de mange indbrud har kirkerne ikke nogen samlet strategi. Det er op til enkelte menighedsråd at sikre sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere