Idéen opstod, fordi Pia Nygaard havde så mange stofrester, som hun ikke vidste, hvad hun skulle bruge til. Foto: Privatfoto

Karna Jørgensen og Pia Nygaard er kvinderne bag arrangementet.

- Vi kender alle en, der har været ramt af kræft. Jeg har selv en veninde, der blev ramt, så har også haft det tæt inde på livet, siger Pia Nygaard, der er uddannet designer. Foto: Privatfoto

1 af 3

Kemohue-maraton: Pias idé skal hjælpe kræftramte kvinder

Pia Nygaards idé skal gøre glæde hos hundredvis kræftramte kvinder.

Alle der syr, ved at stofresterne ind i mellem hober sig op. Enten ryger de i skraldespanden eller ender bagerst i skabet. Men nu har 39-årige Pia Nygaard fået en idé til hvad danskernes stofrester blandt andet kan bruges til.

  Foto: Privatfoto

Hun har taget initiativ til et 'kemohue-maraton'. Et event, hvor der skal syes huer til kræftramte kvinder, der har mistet håret, 24 timer i streg. 

- Vi kender alle en, der har været ramt af kræft. Jeg har selv en veninde, der blev ramt, så har også haft det tæt inde på livet, siger Pia Nygaard, der er uddannet designer.

Idéen opstod, fordi hun havde så mange stofrester, som hun ikke vidste, hvad hun skulle bruge til. 

- Jeg tænkte, at stofresterne måtte kunne bruges til noget godt. Min veninde brugte meget huer i stedet for parykker under hendes forløb, og så begyndte idéen at vokse. 

I begyndelsen syede Pia nogle selv, mens hun lige så stille spredte idéen til bekendte og dem hun underviser i syning. Nu er eventet på plads. Sammen med sin kollega har hun samlet 50 personer, der mødes i Frederikssund på lørdag for at sy huer 24 timer i træk. 

01:13

Her viser Pia, hvordan du selv kan sy en af huerne. 

Luk video

Læs også De første i verden: Kræftpatienter skal teste ny vaccine

- Jeg er rigtig rørt - men også meget overrasket over, at en lille spirende idé kan blive til noget større. 

 

Udover de, der mødes i Frederikssund lørdag, har nogle andre meddelt at de mødes i Slagelse for at bakke op om initiativet. 

- Alle jeg har talt med er villige til at hjælpe. Det er så skønt. Vi har fået så mange stofrester af privatpersoner, og en dame, der ikke selv syr, har meddelt, at hun køber en masse stof til os til eventet, siger Pia Nygaard. 

Læs også Genialt: Steiner og vennerne opfandt trøje til syg mormor

Eventet blev oprettet på Facebook og ifølge Pia Nyaagrd havde mere end 140 personer delt opslaget om begivenheden det første døgn. 

Pia Nygaard håber på, at de i løbet af lørdag kan sy minimum 1.000 huer. Voksenhuerne bliver efterfølgende afleveret på Herlev Hospital, mens børnehuerne bliver foræret til Rigshospitalet. 

Vil du også hjælpe?

Du kan stadig nå at tilmelde dig eller aflevere stofrester. 
Kemohue-maraton starter lørdag den 13. maj klokken 9.00 i Syhjørnet i Frederikssund og forsætter 24 timer frem. 
Det eneste du skal medbringe er saks og nåle. Du kan tilmelde sig for to timer ad gangen. 
Hvis du har stofrester af bomuld eller viskose-jersey modtages det også meget gerne. 
Tilmeld dig ved at komme forbi butikken eller skriv en mail til Pia på  pia.nygaard@icloud.com

Læs også Unge Theodor fik en idé bag kassen i Føtex: Nu er han iværksætter og firmaejer