Jimmi reddede 4-årig Mads fra kvælningsdøden

Pædagogmedhjælper på Østerbro nomineret til førstehjælper-pris. Reddede 4-årig dreng fra løbsk gulerod.

Den 45-årige pædagogmedhjælper Jimmi Nørregren handlede hurtigt og effektivt, da 4-årige Mads var ved at blive kvalt i et stykke gulerod. Jimmi er nu nomineret til Røde Kors-prisen som Årets Førstehjælper.

Slået i baghovedet med munden fuld af gulerod

Jimmis gode gerning fandt sted i april sidste år i Udflytterbørnehaven på Østerbro. Her er 4-årige Mads ved at spise en gulerod, da en anden dreng slår Mads i baghovedet med en gren. Mads bliver forskrækket, får guleroden galt i halsen og begynder at græde. Men kort tid efter holder gråden op. Guleroden sidder fast.

- Han satte bare i et hyl, som pludselig blev til noget andet. Og så tænkte jeg ikke, jeg handlede bare, siger Jimmi Nørregren om episoden.

Fem førstehjælpskurser gør dog, at Jimmi ved, hvad han skal gøre. Han handler hurtigt uden at gå i panik. Han vender Mads på hovedet, udøver førstehjælp og får guleroden ud.

'Det er så svært at sige tak'

Mads' mor Mette Jakobsen er dybt taknemmelig for, at Jimmi var på arbejde den dag, Mads havde brug for hjælp.

- Det er så svært at sige tak, for Mads' liv kan ikke gøres op i penge eller flasker vin. Man kan bare være glad og taknemmelig for, at der er så gode mennesker omkring ens barn, siger Mette Jakobsen.

Prisen som Årets Førstehjælper uddeles d. 24. marts. Årets Førstehjælper modtager en check på 10.000 kroner.

Du kan læse mere om førstehjælp og booke et kursus her.