Isbåde er kommet ud på tynd is

Arresøs is er ikke godkendt forud for weekendens DM i issejlads. Politiet opfordrer arrangører til at aflyse mesterskabet ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Ingen skilte betyder ingen adgang. Det er beskeden fra Nordsjællands Politi forud for weekendens planlagte DM i isbådssejlads på Arresø. Søens is er ikke godkendt for færdsel.
Derfor vil politiet nu rette henvendelse til isbådsklub, DN-klubben, som arrangerer is-DM'et, med beskeden om, at de ikke må bevæge sig ud på isen.
- Der skal være et opslag, som giver lov til færdsel på isen. Sådan er reglerne. Hvis det alligevel sker, så må vi reagere på det, siger vagtchef i Nordsjællands Politi Søren Bjørnestad.
Det er Gribskov Kommune, som står for at give en eventuel godkendelse til færdsel på Arresø. Men kommunen har ikke ressourcer til at måle isen i søen.
- Det er en meget stor sø, og som det er nu, prioriterer vi søerne i byerne først, siger Christian Lundberg fra Vej og Teknik i Gribskov Kommune. Vælger nogen alligevel at trodse politiets advarsel, vil der ifølge Søren Bjørnestad blive taget affære.
- Det en overtrædelse, som i sidste ende kan ende med bøde (på 500 kroner, red.), siger han.
Formanden for DN-klubben, Daniel Hansen, ønskede ikke at kommentere sagen i går.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik