Institutioner dropper lukkeuger

Nu kan de fleste børn i Gribskov Kommune blive passet i deres børnehave eller vuggestue gennem hele sommerferien.

Børneudvalget har netop givet institutioner og fritidsordninger lov til at reducere i antallet af lukkedage og selv bestemme, om de vil holde lukkeuge i uge 29 eller ej.

Og 12 ud af 17 daginstitutioner er klar til at droppe de fem lukkedage i sommerperioden, selvom de ikke får penge fra kommunen til at holde åbent for, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Flere institutioner har selv ønsket det og har sagt, at de selv kan planlægge ferien, så det ikke koster flere penge, siger formand for Børneudvalget, Anders Gerner Frost.

Tvungen lukkeuge har været ufleksibel

Formålet med lukkeugen har været, at flest mulig pædagoger er på arbejde, når der er flest børn. Men ordningen har vist sig at være for ufleksibel, lyder det fra Græsted Børnehuse, en af de institutioner, der selv har søgt om at få lov at holde åbent. Blandt andet fordi, det har været for dyrt at holde nødåbent på lukkedage.

- Hvis der er tre pædagoger til stede, og der kun kommer to børn, er det spild af ressourcer. Vi får ingen besparelser ud af at gøre det på den måde, siger formand for bestyrelsen, Jacob Madsen.

Også andre kommuner i Nordsjælland har reduceret i antallet af lukkedage. I Hørsholm Kommune er man gået fra to til én lukkeuge, og også i Fredensborg er der blevet skåret i antallet af lukkedage. I Frederikssund Kommune blev debatten åbnet sidste år, men lukket igen, da administrationen vurderede, det ville koste 3,5 millioner at afskaffe lukkeuger.

En rapport fra FOA og Bureau 2000 viser, at 57 procent af børnene i landets institutioner i 2012 oplevede, at deres institution har lukket én eller flere uger i sommerferien. Siden har også Københavns Kommune afskaffet sommerferielukning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik