indbrudsgruppe skal give tyvene kamp til stregen

Indbrudstyvene er ét af de få erhverv, der havde et rigtigt godt år i 2009. Blandt andet derfor vil Midt- og Vestsjællands Politi nu genoplive et effektivt våben, der blev lagt i mølposen på grund af bandekrigen. Fra næste år vil der blive oprettet en fokuseret indbrudsgruppe, der skal koordinere indsatsen på tværs af kommunegrænser. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Vi har et meget stort problem med indbrud lige nu, og derfor genopretter vi gruppen så hurtigt som muligt. Det gælder indbrud som i alle andre efterforskninger, at det vigtigt at samle dem, der har overblikket, erfaringen og kender de kriminelle og områderne, siger chefpolitiinspektør Sten Skovgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.
Indtil juli i år havde politiet netop sådan en gruppe, men den blev nedlagt på grund af ressourcemangel.
- Det var heller ikke med vores gode vilje, at vi nedlagde gruppen, men når der er skyderier i den ene ende af politikredsen, og der bliver afbrændt biler i den anden, så er man tvunget til at prioritere benhårdt, siger Sten Skovgaard til DAGBLADET Køge.
Når året er omme, vil indbrudstyve have knust vinduer og sparket døre ind til over 45.000 danske boliger. Det er en stigning i forhold til 2008, der ellers også var et rekordår for indbrud. Nutidens indbrudstyve er ofte meget mobile og spreder deres indbrud over mange kommuner.
Indbrudsgruppens opgave er at samle, behandle og videregive efterretninger fra hele politikredsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere