Hvor god er du egentlig til det danske sprog?

Klik på videoen herover og test dig selv…

Er du nogle gange på glatis, når du taler med danskere fra andre dele af landet? Vores nye programserie Sprogblomster er din mulighed for at udvide dit danske ordforråd. Du kan i programmerne quizze med, når deltagere fra seks dele af landet mødes for at dyste på ord, dialekter og vores mange forskelligheder. For forstår vi egentlig, hvad hinanden siger?

Hvad betyder f.eks. Klyyn? Eller hvad med Ded rabbar å? Og i hvilken del af landet bliver der læst flest krimier? Sproget binder os sammen som nation, men sproget har uendeligt mange nuancer alt efter, hvor du er i landet. I aften og de næste 11 lørdage kan du fra klokken 19.45 se med, når Sprogblomster vender og drejer det danske sprog.

I programmet er de seks deltagere delt i et øst og et vesthold. YouTuber Jasmin Lind tester slang og nye ord på ældre medborgere, og undervejs kommer vi også i sprogskole med den sprogkyndige Michael Ejstrup, der gør os klogere på dialekter og sproglige forskelligheder i landsdelene. Sprogblomster er selvfølgelig også på gaden for at høre, hvor stort ordforrådet er hos danskerne i forskellige dele af landet og ikke mindst, hvilke fordomme vi har om hinanden.

Sprogblomster er et samarbejde mellem seks TV 2 Regioner og sendes de kommende 12 lørdage på Lorry+, hos TV Øst, TV Syd, TV/MDTVEST, TV 2/Nord og TV 2 Bornholm, der har produceret serien.

Serien kan streames live på tv2lorry.dk/live eller efterfølgende ses gratis her

Vil du allerede nu teste din egen viden, så kan du her prøve vores test, hvor du kan gætte på hvilke ord, der er de mest googlede i de forskellige landsdele. God fornøjelse!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere