Hovedstadens Beredskab: "Vi arbejder hele natten"

Selvom stormfloden er på retur de fleste steder, er arbejdet for Hovedstadens Beredskab langt fra slut. De forventer først at være færdige torsdag morgen.

- Det har været en rigtig travl dag, hvor vi både ude i Hvidovre og Dragør har forsøgt at sikre, at vandet ikke kom ind. Operationen ser overordnet set ud til at lykkes.

quote Operationen ser overordnet set ud til at lykkes

Tim Ole Simonsen, pressetalsmand Hovedstadens Beredskab

Sådan lyder beskeden fra pressetalsmand for Hovedstaden Beredskab, Tim Ole Simonsen, til TV 2 Lorry onsdag aften.

- Vandet har måske heller ikke helt nået den top, som vi frygtede. Den stoppede lige 5-10 centimeter under det kritiske niveau, siger han. 

Hvidovre hårdt ramt

Men selvom beredskabet i udangspunktet mener, at operationen er vellykket, så er der dog områder, som ikke har modstået stormflodens rasen.

- Desværre må vi konstatere, at der nogle borgere, der har fået vand i deres hus. Der vil vi gerne udtrykke vores medfølelse, siger pressetalsmanden.

Ifølge beredskabet er der tale om mellem fem og ti private boliger i Hvidovre, som har fået store mængder vand på grunden og i boligerne. 

- Der er kommet vand i de her bygninger. Vi arbejder lige nu med at få hjulpet med at få pumpet noget vand ud derfra.

Borgerne får hjælp fra Hovedstadens Beredskab og Hvidovre Kommune, der bruger det materiel, der allerede har været i brug i forbindelse med stormfloden.

Beredskab fik hjælp fra kommuner, Beredskabstyrelsen og hjemmeværn

Hovedstadens Beredskab har været mange om opgaven, der indbefattede alle dele afkroge af beredskabet.

quote Vi har haft et reativt stort setup igang

Tim Ole Simonsen, pressetalsmand Hovedstadens Beredskab

- Vi har haft et reativt stort setup igang. Fra Hovedstadens Beredskab har vi haft indsat almindelige brandmænd, frivillige og de forskellige departermenter. I alt har mellem 50 og 60 mand været i gang, siger Tim Ole Simonsen og tilføjer:

- Ud over det har kommunerne Hvidovre og Dragør haft kommunale arbejdere, som vi har haft råderum over, og så har vi desuden fået hjælp fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet.

Pressetalsmand: Der kommer endnu en vandstigning

Men beredskabets opgave er endnu ikke slut. Der er nemlig indløbet en melding om, at vandstigningerne ikke er forbi.

- Det vi går og afventer nu er, at der har været en prognose om, at der skulle være en lille vandstandsstigning her omkring klokken 22. Derfor opretholder vi vores beredskab, siger talsmanden.

quote Vi kommer til at have nogle i gang det meste af aftenen og natten

Tim Ole Simonsen, pressetalsmand Hovedstadens Beredskab

Og selv når de er færdige med at overvåge vandstanden, ligger der meget arbejde forude.

- Vi har en masse udstyr rundt omkring, og det begynder vi at samle ind i aften. Vi kommer til at have nogle i gang det meste af aftenen og natten for at få materiel hjem og få samlet sammen på det. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik