Højsæson for juletræstyve

Det er højsæson for hygge, gaver og knas - og for tyveri af juletræer. I torsdags fik juletræssælger Allan Kongsted leveret årets sending af juletræer til en gård ved Kregme i Nordsjælland. Fredag morgen var et halvt hundrede af træerne pist væk. Det skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

- Det er en ubehagelig form for tyveri og svær at beskytte sig imod, siger fritidsjuletræssælger Allan Kongstad, der i flere år har solgt juletræer i hver weekend op til jul.
- Lige i disse tider er det jo så godt som rede penge, siger en ærgerlig Allan Kongsted, der ikke opgiver salget, for nu skal tabet i hvert fald tjenes ind.
I Arresødalparken ved Frederiksværk, få kilometer fra det seneste juletræstyveri, flænsede andre tyve i slutningen af november otte større grantræer for grene. Og i Ørby uden for Helsinge blev der i sidste uge stjålet 35 store normannsgraner på mellem 130-190 centimeter til en værdi af små 3000 kroner.
- Der er juletræstyverier hvert år i begyndelsen af december, siger direktør i Dansk Juletræsdyrkerforening Kaj Østergaard, som ikke har indtryk af, at tyverierne er i stigning, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Der sælges årligt 1,5 millioner juletræer i Danmark - og der stjæles omkring 50.000.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

20200910-132712-L-1920x1280we

Buskrydning skulle bremse hashhandel: Nu er pusherne rykket til en ny park

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere