Hjemmerøvere bagbandt husejere: Vaks nabo tilkaldte politiet

Nabo afværgede groft hjemmerøveri. Fire mænd fremstilles søndag i Retten på Frederiksberg.

To beboere i et hus på Amager er formentlig meget glade for deres 44-årige nabo i dag. Lørdag aften kontaktede han nemlig politiet, da de to personer lå bagbundet på gulvet i deres hus i forbindelse med et hjemmerøveri.

  - Han kigger ud af vinduet, og derfra kan han se, at der er noget galt inde ved siden af, siger central efterforskningsleder Youssef Lharraki fra Københavns Politi søndag formiddag til TV 2 Lorry.

Den opmærksomme nabo kontakter straks politiet, der rykker ud til huset på Amager. Her kan politiet anholde tre personer på stedet og en fjerde i nærheden.

Der er tale om fire mænd - to på 26 år, en på 29 år og en på 31 år - der ifølge politiet højst sandsynlig kommer fra et sted i Østeuropa.

I forbindelse med hjemmerøveriet opstod der tumult, og hjemmerøverne bagbandt begge personer i huset.

- Det er en alvorlig sag, og derfor kan jeg heller ikke sige så meget om de nærmere omstændigheder, siger central efterforskningsleder Youssef Lharraki.    

De fire mænd, der trængte ind i huset på Amager, er blevet sigtet for hjemmerøveri, og de bliver fremstillet i Retten på Frederiksberg senere i dag, søndag.

De to beboere i huset blev sent lørdag aften tilset af en læge, men har det efter omstændighederne godt. De er dog begge rystede over hjemmerøveriet, hvor den ene beboer fik en hævet overlæbe.

Den vakse nabo ringede til politiet klokken 21.50.