Foto: TV2/Lorry

Hillerød og Birkerød som badebyer

Hverken Hillerød eller Birkerød kan prale af at være deciderede badebyer, men det kan en ny vandområdeplan nu rokke ved.

En storstilet national indsats for at forbedre naturen til lands og til vands skal blandt andet gå til at forbedre vandet i Teglgårdssøen i Hillerød og Birkerød Sø i midten af Birkerød, så de kan bruges som badesøer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Udfordringen er, at søernes vand ikke er klart nok, og der kommer alger om sommeren, siger Peter Kaarup, kontorchef i Naturstyrelsen.

Vandområdeplanerne skal sikre bedre vandkvalitet, og derefter er det op til kommunerne selv, hvor meget de vil gøre for at udvikle søerne, forklarer kontorchefen. I Hillerød er Tue Tortzen (Fælleslisten) glad for udsigterne til at kunne lave en decideret badesø.

- Jeg har selv badet i Teglgårdssøen som barn, og der er en stor vandgennemstrømning, så det burde kunne lade sig gøre at hæve vandkvaliteten. Det største problem er nok, at der sikkert ligger en masse glasskår på bunden, siger Tue Tortzen, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Hillerød Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Derfor forestiller han sig, at der er behov at smide noget sand ud for at dække bunden et stykke ud og understreger samtidig, at kommunen må se på, hvordan det finansieres med hjælp fra de statslige tilskud.

I Birkerød glæder udvalgsformand sig også over badeudsigterne.

- Når man kan bade i Københavns Havn for eksempel, så skal man selvfølgelig også kunne bade i søerne, så jeg synes, at det er rigtig godt, siger Court Møller (R), formand for Miljø- og Teknikudvalget i Rudersdal Kommune.

Selvom der ikke i øjeblikket er planer og at lave badeanlæg, så vil han ikke udelukke noget.

- Det er ikke utænkeligt, men en søstrand eller badebro er sådan set ikke nødvendig. Man kan bare hoppe i, siger Court Møller til avisen.