Hillerød Kommune vil spare på de ældre

Ældreanalysen, som viser at Hillerøds serviceniveau på ældreområdet ligger højt i forhold til andre kommuner, ligger bag et sparekatalog, der nu er i høring.

Færre af Hillerød Kommunes millioner skal bruges på ældre. Det skal ske gennem effektiviseringer og med et lavere serviceniveau - for eksempel er der forslag om at lukke dagcenteret for de ældre, der ikke er demente.

Der skal være mindre personale til demente ældre på plejecentrene, nedlæggelse af en nattevagt i hjemmeplejen og stop for aftenåben på dagcenteret og mindre hjælp til indkøb.

Forslagene er i høring, og skal forhandles af byrådet som en del af budgetforhandlingerne. Forslagene har alle rod i ældreanalysen som er foretaget af konsulentfirmaet BDO. Vurderingen er, at der er op til 52 millioner kroner at spare på ældreområdet i Hillerød ved at skære i serviceniveauet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

FOA Nordsjælland, som organiserer de fleste ansatte på ældreområdet, er bekymret over udsigten til besparelserne i Hillerød.

- Vi er ret bekymrede og triste til mode på borgernes vegne. I sidste ende er det borgerne, der kommer til at kunne mærke det, siger Lene Lindberg, som er afdelingsformand i FOA Nordsjælland.

Hun hæfter sig især ved ældreanalysens vurdering af, at man kan lave en del besparelser ved at ændre i personalets vagtplaner.

- Ældreanalysen siger, at der er rigtig mange stillinger i overskud. Så undrer jeg mig over, at man har så mange mennesker gående rundt og være overflødige. Det er ikke mit billede af situationen på plejecentrene i Hillerød. Der er mit billede, at man har svært ved at nå de daglige opgaver, siger hun.

Hos Ældrerådet har man endnu ikke nærlæst sparekataloget, men formand Birgit Vejby er bekymret over udsigten til, at ældreområdet skal krympes.

- Jeg er meget utryg ved, at man vil skære ned på plejecentrene. Det kan være dyrt at spare, for hvis er ikke er personale nok, kan der ske mange ting, siger ældrerådsformanden, som undrer sig over, at serviceniveauet skulle være specielt højt i Hillerød.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

22399af0-5273-4425-9292-2ff0ce64da28

Verdensmester giver sit udstyr væk for at hjælpe udsatte børn

Ina Fried, Natherberg, Helsingør

Vinterhjælp for hjemløse i Helsingør bliver til fast tilbud

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere