Helsingør: Hver 9. kommunalansat udsat for trusler

Det seneste år er hver niende kommunalansat i Helsingør blevet udsat for trusler om vold eller udsat for regulær vold.

Det er i mødet med borgerne, at de kommunalt ansatte medarbejdere bliver truet eller udsat for vold, det skriver Helsingør Dagblad. Tallet fremgår af en trivselsundersøgelse, som kommunen har lavet blandt sine 5.000 medarbejdere.

Et af spørgsmålene i undersøgelsen lyder, om medarbejderen inden for de seneste 12 måneder har været udsat for vold eller trusler om vold i forbindelse med sit svar.

Her svarer 11 procent af medarbejderne ja til det. Der ligger anonyme besvarelser til grund for trivselsundersøgelsen, men sandsynligvis rammer disse trusler eller voldelige episoder ikke mindst sagsbehandlere på de sociale kontorer.

Nogle få ansatte besvarer faktisk spørgsmålet med en melding om, at truslerne eller volden nærmest er en del af dagligdagen. Andre oplever vold eller trusler på ugentlig basis. Situationen giver anledning til bekymring hos kommunen:

- Ingen medarbejdere skal opleve trusler eller fysisk vold i arbejdstiden, men vi ved, at det forekommer, og det kan vi også se af trivselsundersøgelsen, som jo er en god metode til at få overblik over omfanget af det her. Når vi laver det opfølgningsarbejde, der følger med undersøgelsen, vil vi netop også tage fat på de problemer, der er, også de rigtigt svære, herunder trusler eller vold, siger kommunaldirektør Stine Johansen til Helsingør Dagblad.

Hun tilføjer, at det er vigtigt, at få belyst episoderne, så man kan tale om, hvordan man bedst muligt håndterer situationerne, når de opstår.

Trivselsundersøgelsen viser også, at 22 pct. af medarbejderne i løbet af det seneste år har oplevet krænkende adfærd fra borgere, mens de er på arbejde. Det kan fx være, at man bliver lovet tæsk. I undersøgelsen kaldes det 'anden verbal krænkende adfærd end trusler om vold.'


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik