Helsingør skraber bunden: Gør mindst for at aktivere ledige

Helsingør er den kommune i TV 2 Lorrys område, der er dårligst til at aktivere de ledige. Nu kræver beskæftigelsesministeren en rapport.

Det er aldrig sjovt at blive udpeget som den dårligste, heller ikke når det handler om en kommune. 

Men det er netop, hvad der er sket for Helsingør Kommune. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, V., har fået sit ministerium til at lave en opgørelse over, hvor gode landets kommuner er til at få aktiverede deres ledige. 

Sammen med Holbæk kommune ligger Helsingør Kommune på en delt 3. plads kun overgået af Guldborgsund Kommune og Odense Kommune. 5. pladsen over de dårligste kommuner til at aktivere de ledige bliver indtaget af Horsens Kommune.

- Jeg har en tilsynsforpligtelse som minister. Og jeg mener, at de her fem kommuner har problemer i et omfang, som gør, at jeg skal have en forklaring på, hvorfor de ikke overholder den lovgivning, der er gældende. Det synes jeg sådan set er meget alvorligt, siger Troels Lund Poulsen, V., til Politiken. 

quote Vi har valgt de fem dårligste kommuner ud, fordi der her er meget store problemer.

Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister, V.

Ministeriets opgørelse er baseret på andelen af aktivitetsparate kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere, der efter et års lediggang endnu ikke har modtaget et mentorforløb, som ellers er et minimumskrav for kommunerne at forpligte sig til.

I Helsingør er 36 procent af de aktivitetsparate kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere "passive", og det er langt fra godt nok, lyder det fra ministeren.

Derfor modtog Benedikte Kiær, Kons., sammen med de øvrige fire kommuners borgmestre, et brev fra ministeriet i fredags, hvori Troels Lund Poulsen kræver en redegørelse. 

Den skal ligge klar senest til efteråret. 

- Vi har valgt de fem dårligste kommuner ud, fordi der her er meget store problemer i forhold til, at kontanthjælpsmodtagere ikke får den indsats, de har krav på. Jeg synes simpelthen ikke, vi kan være det bekendt, siger Troels Lund Poulsen til avisen.

Troels Lund Poulsen ønsker endnu ikke at fortælle, hvorledes det vil få konsekvenser for de fem kommuner. 

Selvom Helsingør nu kan "prale" med at være den 3. dårligste til at få aktiveret de ledige, så kommunen også en den flot rekord. Man har en rekord høj befolkningstilvækst. Se mere i videoen. 

Folk flytter til Helsingør og slår alle rekorder. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik