H.C. Andersens grav er skændet med graffiti

Men der er næppe nogen sammenhæng mellem et "Fuck Danmark" på Assistens Kirkegård og hærværket på muslimsk gravplads i Brøndby.

En forbipasserende slog alarm lørdag, da der på H.C. Andersens gravsten stod skældsord med sølvfarvet tusch.

På gravstenen, der står på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København, er der skrevet skældsord, oplyser Københavns Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 20.40 om, at der er bemærket graffiti på gravstenen. En patrulje konstaterer, at der er skrevet "Fuck Danmark" med en sølvfarvet tusch. Længere nede på stenen, står der "69!", siger vagtchef Henrik Brix til Ritzau.

Efter at sagen har været i medierne har politiet fået flere henvendelser fra borgere om at hærværket er sket før lørdag. Det skriver Ritzau.

På baggrund af folks forklaringer hælder politiet til, at hærværket mod digterens gravsten snarere er sket onsdag.

Det er dog først efter omtalen af hærværket i Brøndby, at nogen har hæftet sig ved det sølvfarvede graffitihærværk på digterens gravsten.

Sagen blev tidligere i dag sat i forbindelse med hærværk mod gravsten på den muslimske gravplads i Brøndby fredag. Men den teori er politiet gået bort fra.

Indtil videre har politiet ingen mistænkte.

Foreløbig er der taget billeder på stedet og bestilt rengøring. Desuden har politiet opfordret eventuelle vidner til at lade høre fra sig.

- Vi ser alvorligt på det, sagde vagtchef Henrik Brix, Københavns Politi, tidligere til Ritzau.