Bud på Hundesteds nye arktiske oplevelsescenter Foto: CEBRA Arkitekter

Havn lægger arktisk center på is: "Jeg er naturligvis skuffet"

Arctic Center i Hundested er sat på pause, fordi Hundested Havn vil ikke længere være med.

Det arktiske center har længe været planlagt til at skulle pryde Hundested Havn.

Men nu er planerne imidlertid lagt på is, fordi Hundested Havn ikke vil være med alligevel.

Jeg er naturligvis skuffet over, at Hundested Havn ikke vil være med. Jeg har tidligere i forløbet haft det indtryk, at havnen bakkede op om planerne.

Steen Hasselriis, Venstre, borgmester i Halsnæs Kommune

Hundested Havn har i en skrivelse til borgmester i Halsnæs, Steen Hasselriis, Venstre, meddelt, at de ikke længere ønsker at være med til at realisere de ambitiøse planer om det arktiske center, som er planlagt til at blive opført på havnen.

Det kommer bag på borgmesteren: 

- Jeg er naturligvis skuffet over, at Hundested Havn ikke vil være med. Jeg har tidligere i forløbet haft det indtryk, at havnen bakkede op om planerne, siger Steen Hasselriis.

Sådan var planen at Hundesteds nye arktiske oplevelsescenter skulle se ud. Foto: CEBRA Arkitekter

Et boligbyggeri i stedet for det arktiske center

TV2 Lorry har i dag haft kontakt med flere talspersoner fra Hundested Havn. Ingen ønsker at sige noget om, hvorfor de ikke længere ønsker at være en del af projektet. De vil først høre,  hvad borgmesteren har at sige om sagen.  

Men i en skriftlig korrespondance mellem kommunen og havnen, som TV 2 Lorry har set, fremgår det, at Hundested Havn har planer om boligbyggeri i havneområdet, som ikke kan kombineres med bygningen af det ambitiøse arktiske center.

Læs også Så flot kan det blive: Arktisk Oplevelsescenter i Hundested

Der er simpelthen ikke plads til både havnens planlagte projekt med boliger på Nordmolen og de ambitiøse planer om 3000 kvadratmeter arktisk center.

Af korrespondancen fremgår det også, at Hundested Havn allerede har sat gang i boligprojektet og således investeret tid, kræfter  og penge, fordi det var et krav fra kommunen, at udviklingen af området blev sat i gang, lige så snart havnen overtog området.

Det projekt, skal efter planen fremlægges for byrådet i nærmeste fremtid.

Her kan du se endnu et bud på, hvordan det arktiske center skulle se ud. Foto: CEBRA Arkitekter

Havne projekt skygger for arktisk 

Men i den skriftlige korrespondance mellem havnen og kommunen fremgår det, i en mail fra borgmesteren, at havnens boligprojekt er for stort og fylder så meget, at ”det vil skygge for ARCTIC, som attraktion”.

Og det kan godt opfattes, som en afvisning af Hundested Havns boligprojekt i sin nuværende form.

I et interview med TV 2 Lorry siger borgmester Steen Hasselriis, at han har bedt om foretræde for havnens bestyrelse. Men det har Hundested Havn afvist.