Gymnasielev anholdt og sigtet for at true medstuderende

Politiet har sigtet en elev på et gymnasium i Lyngby for at true flere andre elever. Eleven er blevet midertidigt bortvist, mens sagen efterforskes.

H.C. Ørsted Gymnasiet er et teknisk gymnasium (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab. Foto: Google maps - Street View

En 17-årig mandlig elev på H.C. Ørsted Gymnasium i Lyngby blev mandag anholdt af politiet, efter at gymnasiets rektor havde anmeldt eleven for at true flere af sine medstuderende i et chatforum på internettet.

Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Den er 17-årige er blevet afhørt i sagen, og han er siden hen blevet løsladt igen, da politiet ikke vurderede, at der var grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør.

Eleven er dog fortsat sigtet i sagen.

Læs også Gymnasieelev anholdt i skoletiden efter kryptisk besked

Midlertidigt bortvist

Ifølge Nordsjællands Politi skulle truslerne været blevet fremsat henover weekenden. Politiet vil dog ikke oplyse, hvad den 17-årige skulle have truet med. De vil heller ikke oplyse, hvad han har forklaret under afhøringen.

TV 2 Lorry har været i kontakt med rektor på H.C. Ørsteds Gymnasium, Christine Lehn-Schiøler. Hun henviser til Morten Emborg, som er direktør for uddannelsesinstitutionen TEC (Technical Education Copenhagen), som gymnasiet hører under. 

Morten Emborg ønsker heller ikke at uddybe, hvad eleven skulle have truet med, da han mener, det er en sag for politiet.

Han oplyser dog, at den 17-årige er blevet midlertidigt bortvist, mens sagen efterforskes. Morten Emborg har ikke kendskab til, om der tidligere har været problemer med den 17-årige.

Læs også Lærere på Nørrebro-skole plages af vold og trusler

Forældre henvendte sig til rektor

Morten Emborg fortæller endvidere, at det var forældre til eleverne, der kontaktede gymnasiets rektor angående truslerne, hvorefter rektor anmeldte det til politiet. 

- Vi har en beredskabsplan, hvor vi i sager som disse tager hånd om eleverne og medarbejderne, og vi sørger for at kommunikere til dem, der skal kommunikeres til. Jeg har fået at vide, at rektor har haft en god dialog med klassen. Og der skal lyde stor ros til ledelsen for at have håndteret sagen professionelt, siger Morten Emborg.

H.C. Ørsted Gymnasiet er et teknisk gymnasium (HTX) med fokus på teknologi og naturvidenskab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik