Foto: Steen Jørgensen

Groft hærværk: "Det ligner ikke drengestreger"

I Dragør må de kvindelige vinterbadere undvære en sauna for en stund. Kvindernes sauna har nemlig været udsat for groft hærværk.

Dragør Søbad har været udsat for groft hærværk. To store glaspartier i søbadets sauna i dameafdelingen er ødelagt, der er blevet lavet et stort hul i døren ind til saunaen, og træbænkene i saunaen er også medtaget.

- Det er ret voldssomt. Det ligner ikke drengestreger, lyder det fra Steen Jørgensen, der er halinspektør og ansvarlig for søbadet.

Læs også Tillod politiets fartmåler: Familien igen udsat for hærværk

Det var morgenens første vinterbadere, der opdagede, at der var begået hærværk mod saunaen, og bademesteren anmeldte straks hændelsen til politiet.

- Vi har selvfølgelig ryddet op, så godt vi kan, og vi har fået lukket saunaen forsvarligt af. Det er den lokale vinterbadeforening, der driver saunaerne, så det er dem, der skal betale omkostningerne efter hærværket.

Borgmesteren: Det er tragisk

Borgmester i Dragør Kommune Eik Dahl Bidstrup (V) synes heller ikke, at hærværket ligner drengestreger, og han er frustreret over, at nogen kan finde på at ødelægge et velfungerende sted.

Læs også Du skal vente op til otte år for at vinterbade

- Jeg undrer mig over, at nogen kan finde på at gøre det her. Det gør jo ondt helt ind i folkesjælden. Det er dybt tragisk, at sådan noget sker, siger han.

Eik Dahl Bidstrup mener, at søbadet er en stor del af Dragørs DNA, og derfor er det et hårdt slag, at det lige præcis er søbadet, det er gået ud over.

- Jeg tager afstand fra sådan en handling på det kraftigste. Det er trist, at man ødelægger glæden for så mange mennesker. Jeg håber, at politiet finder ud af, hvem der står bag, lyder det fra borgmesteren.

Ifølge Eik Dahl Bidstrup har der ikke været begået hærværk mod søbadet i samme omfang tidligere.

- Men det er for tidligt at sige, om det er nødvendigt at sætte overvågning op, siger han.