- Sidste år fik vi lavet en antropologisk undersøgelse, hvor vi fandt ud af, at vi i folkemunde slet og ret hedder: Grøn. Så vi har taget konsekvensen og dedikerer vores nye navn til publikum, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Grøn Koncert skifter navn

Den populære festival, der begyndte på Dyrehavsbakken i 1982, har lyttet til sine gæster og skifter derfor navn.

Den populære endagsfestival har lyttet til sine gæster og skifter nu navn. Festivalen dedikerer sit nye navn til publikum, som oftest bare kalder endagsfestivalen 'Grøn'. Derfor er "koncert" nu streget fra navnet. 

- For mange danskere er Grøn mere end en række af koncerter, vi er blevet til kultur, og dét i en sådan grad at vores publikum har givet os et kælenavn – og man kan som brand ikke opnå meget mere end at få et kælenavn af dem, der holder af en.

- Sidste år fik vi lavet en antropologisk undersøgelse, hvor vi fandt ud af, at vi i folkemunde slet og ret hedder: Grøn. Så vi har taget konsekvensen og dedikerer vores nye navn til publikum, siger Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, til Ekstra Bladet. 

Læs også Spis og støt kampen mod kræft: Her kan du spise gourmet for en slik

Grøn Koncert begyndte i 1982, hvor Tuborg forærede en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag. Året efter blev arrangement sendt på landevejen under navnet Grøn Koncert,  og overskuddet har lige siden gået til Muskelsvindfonden. 

Grøn lægger vejen forbi København 20. juli og 30. juli i år. 

Læs også Hop i havnen til sommer - her må du bade i byen