01:30

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

God ven om Dirch Passer: 'Han var som nat og dag'

Han var et dejligt menneske, men ikke altid så god ved sig selv, siger vennen John Martinus om Dirch Passer, der ville have fyldt 90 år i dag.

- Han var som sort og hvidt og dag og nat. Når han ikke var på scenen, var han nærmest selvudslettende. Men så kom han ind på scenen, og så skal jeg lige hilse og sige, at han løftede tagene. Nej, hvor han arbejdede!

Sådan siger den mangeårige ven John Martinus om Dirch Passer, der ville have fyldt 90 år i dag. Det blev i dag markeret på Dragør Kirkegård, hvor Dirch Passers anonyme gravsten står i skarp kontrast til den farverige komiker.

02:17

Venner og familie markerede onsdag Dirch Passers 90-års fødselsdag.

Luk video

Dirch Passer var udmærket godt klar over, at han skulle levere varen, når han trådte ind på en scene, lyder det fra John Martinus.

- Han vidste godt, hvorfor folk sad dernede. De sad der på grund af ham. Han vidste godt, at det var ham, der havde solgt billetterne, og så skulle de jo også have, hvad de forventede, og det fik de, siger han til TV 2 Lorry. 

John Martinus beskriver Dirch Passer som et varmt menneske, men også et menneske, der ikke passede så godt på sig selv.

- Han kunne jo godt lide de der whiskys, og det slider jo på systemet i længden. Men også det der med hele tiden at skulle være på toppen - det er også opslidende, siger John Martinus til TV 2 Lorry.

Skuespilleren arbejdede sammen med Dirch Passer i flere film- og teaterproduktioner, og han betegner Dirch Passer som en god ven og en god kollega.  

- Han var et varmt og vidunderligt menneske, og jeg savner ham den dag i dag, siger han til TV 2 Lorry. 

Sammen med Klaus Pagh har John Martinus i 35 år fejret deres fælles ven på Dragør Kirkegård d. 18. maj.

- Klaus og jeg har altid en whisky med til Dirch på hans fødselsdage. Så får han et sjat over stenen, for han holdt jo så meget af de dråber, så hvorfor skulle han ikke fortsat have glæde af det, siger John Martinus til Tv 2 Lorry. 

Dirch Passer nåede at medvirke i mere end 100 film og et utal af teater-forestillinger, indtil han døde i en alder af bare 54 år.

Den folkekære komiker døde den 3. september 1980 - på scenen i Tivolirevyen.