Gilleleje-fiskere meldt til politiet af direktorat

Fiskeridirektoratet har i forgårs anmeldt fem fiskere fra Gilleleje til Nordsjællands Politi for ulovligt fiskeri i Kattegat, skriver Helsingør Dagblad.

Anmeldelsen falder på baggrund af en vurdering af det samlede materiale, Fiskeridirektoratet ligger inde med om fiskernes fangstaktiviteter i Kattegat - også de registreringer, miljøorganisationen Greenpeace har af fem fiskekutteres sejlruter i farvandet.

De stammer fra GPS-sendere, som Greenpeace-aktivister i sommer anbragte om bord på kutternes master, uden at skipperne vidste noget om det.

Om anmeldelsen ender med et tiltaleskrift mod Gilleleje-fiskerne skal juristerne i Nordsjællands Politis særlovsadvokatur i Hillerød vurdere.
Anmeldelsen om fiskernes ulovlige aktiviteter bliver i øvrigt efterforsket af anklagemyndigheden og politiet i fællesskab og arbejdet er så småt gået i gang.

Når efterforskningen er færdig træffer anklagemyndigheden beslutning om, hvorvidt direktoratets materiale er stærkt nok til at trække fiskerne i retten.

Fiskerne selv har anmeldt Greenpeace til politiet for indbrud i deres kuttere.

Politiet har i den forbindelse udtalt, at Greenpeace har gjort sig skyldig i en overtrædelse af straffelovens paragraf 264, som drejer sig om ulovlig indtrængen på et ikke frit tilgængeligt sted - i dette tilfælde er det altså fiskernes kuttere, man er trængt ind på.

Det var i går ikke muligt at få at vide om sigtelsen er blevet opretholdt, men selv om det skulle vise sig at Greenpeace overtråde dansk straffelov, da aktivisterne anbragte GPS-udstyret på kutterne, så vurderer politiadvokat Helle Just Christensen fra Nordsjællands Politis særlovsadvokatur i Hillerød, at Greenpeaces overvågningsmateriale kan indgå i en eventuel bevisførelse mod fiskerne.

Greenpeace mener at kunne bevise, at fiskefartøjer fra Gilleleje igennem seks måneder har fisket torsk i et fredet område af Kattegat.
Siden marts 2010 har Greenpeace registreret 71 fangstrejser udelukkende i det fredede område, hævder organisationen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere