00:36

Video: Tivoli

Gensyn med Poul, Fritz og Stripper-Jens: Rytteriet vender tilbage

Efter fire års pause vender Rytteriet tilbage i et liveshow. Med på holdet er skuespiller Bodil Jørgensen.

Efter succes i både TV og radio samt to anmelderroste liveshows på Bellevue Teatret i 2010 og 2014 er Rytteriet tilbage med ny forestilling.

I ”Rytteriet live i Tivoli” vil der være langt mere improvisation og musik end i de tidligere shows, lyder det i en pressemeddelelse, som haven netop har udsendt onsdag. 

Komikerne Martin Buch og Rasmus Botoft, som til sammen udgør Rytteriet, blev landskendte især for karaktererne Poul og Fritz - to glade snobber fra Nordsjælland - og de to rigmænd vil da også være at finde i forestillingen, ligesom 'Stripper-Jens', Erik og Else. 

- Det er meget inspirerende for vores fantasi at slippe karaktererne løs i Tivoli. Der er så mange ting man forbinder med Tivoli som for eksempel slik, balloner, alle de ting man prøver og ikke mindst skrigende, når man går rundt i Haven. Det og meget mere indgår i det nye show, som vi er i fuld gang med at forberede, lyder det fra de to bagmænd i pressemeddelelsen. 

Snobberne sætter pris på en god naturkatastrofe:

Som noget nyt vil skuespiller Bodil Jørgensen også være med på scenen. 

Hun har været en del af Rytteriets programmer på DR2, hvor hun blandt andet har spillet den lidt for bramfrie mor, der gerne delagtiggør sin datter i hendes sexliv. 

Hendes sønderjyske indslag er ligeledes blevet en fast del af tv-programmet.

- Bodil har altid været en del af Rytteriets DNA og har været med både på radio og i tv. Vi er utroligt glade for, at det kan lade sig gøre at have hende med live, lyder det i pressemeddelelsen. 

'Rytteriet live i Tivoli' får gallapremiere lørdag den 24. marts i 2018 og indgår i kulturprogrammet i forbindelse med Tivolis 175 års jubilæum næste år. 

Den gamle borgmester tog mor hårdt nede i skuret:

Om Rytteriet 

Rasmus Botoft og Martin Buch mødtes på skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. De begyndte at optræde sammen i 1996 med Teater Marianne, som de lavede fem forestillinger med. Det udviklede sig siden til Dusk og Bomholt der blev sat op af flere omgange på Café Teatret og som i 2005 blev til et radioprogrammet ’10 i syv’ på P3, hvor de blandt andet i deres sommerbrevkasse gav gode råd om børneopdragelse anno 1950.
 
I 2008 rykkede Dusk og Bomholt fra P3 til P2 og siden til P1. Grunden blev lagt til et bredt spektrum af nye karakterer og Dusk og Bomholt blev til Rytteriet. I 2010 blev det til en tv-serie, der blev vist på DR2, og siden to live-shows som blev sat op på Bellevue Teatret og i Aarhus Musikhus.