Fyringsrunde på posthus: Testede ansatte med stopur

 Tillidsrepræsentanter og postfolk afslører skadeligt og ydmygende arbejdsmiljø på Københavns Postcenter.

På Københavns Postcenter, der i perioden 2009-2012 gennemførte adskillige fyringsrunder, blev afskedigelserne håndteret på en måde, der gjorde situationen værre, end den behøvede at være.

Sådan lyder kritikken fra en lang række ansatte, tillidsrepræsentanter og mellemledere, der nu står frem. Det skriver Avisen.dk.

De ansatte fortæller blandt andet, hvordan de blev udsat for ydmygende evalueringssamtaler og test for at afgøre, hvem der skulle have en fyreseddel.

I afdelingen "Maxibreve" skulle de ansatte for eksempel testes for, hvor hurtige og fejlfrit de kunne sortere, selvom de havde haft jobbet i årevis. Ofte blev testen udskudt i sidste øjeblik, så de ansatte måtte møde nervøse op flere dage i træk.

- Folk var bange. Vi vidste jo, at de ville af med nogen. Det var underligt at blive testet i et job, jeg havde udført i 14 år, men jeg var nervøs, for hvis jeg dumpede, blev jeg måske fyret, fortæller tidligere ansat Ali Shaverdi til Avisen.dk.

De nærmeste ledere skulle også give alle ansatte en årlig vurdering på en karakterskala, hvorpå dem med lavest karakter blev fyret.

- Den årlige vurdering var det mest skadelige, man indførte. Det betød, at medarbejderne internt forsøgte at profilere sig selv på andres bekostning.

- Det gav nogle gnidninger og en dårlig stemning, siger forhenværende tillidsmand og nuværende ansat, Kim Andersen.

Avisen.dk har gennem de seneste dage fortalt, hvordan det psykiske arbejdsmiljø på Københavns Postcenter blev værre og værre. Blandt andet blev trusler om fyring brugt som et middel til at styre de ansatte.

Denne sommer blev ledelsen fyret og en ny kom til. Selvom ledelsen nu er skiftet ud, står mange ansatte tilbage med psykiske mén efter årene, og undrer sig over, at ingen greb ind noget før.

Den nye chef for Københavns Postcenter, Michael Hermann, valgte i december 2013 at sætte en endegyldig stopper for de årlige vurderingssamtaler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere