Foto: TV2/Lorry

Fyret dagplejer får stor erstatning

Der var forskelsbehandling da Hørsholm Kommune fyrede en dagplejer i 2010.

Hørsholm Kommune skal til lommerne, efter Østre Landsret torsdag slog fast, at kommunen foretog forskelsbehandling, da de fyrede en dengang 39-årig dagplejer, mens hun havde orlov. Kvinden skal have godt 300.000 kroner fra kommunen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dagplejerens søn blev diagnosticeret med Aspergers syndrom i marts 2010, og hun havde fået plejeorlov med lønkompensation fra kommunen. Men den 31. maj 2010 blev hun fyret som led i en nednormering, og det var i strid med loven, slog landsretten torsdag fast.

"Dommen ligner de situationer, hvor en gravid bliver sagt op. Når du er ude af øje, så er du ude af sind. Men det er en arrogant behandling af en mor, der i forvejen er presset af at have et barn, der har det dårligt. Man kunne forvente mere rummelighed på en offentlig arbejdsplads", siger advokat Jacob Goldschmidt fra Elmer og Partnere, som har ført sagen for kvinden og FOA.

I Hørsholm Kommune tager man dommen til efterretning. Men kommunen vil nu overveje, om sagen skal forsøges appelleret til højesteret.