Fuld plade: Nu er der afbrændingsforbud i hele Lorryland

Alle 34 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde er nu underlagt afbrændingsforbud, når Lejre Kommune fra onsdag klokken 12 ryger med i puljen.

Lejre Kommune var den eneste kommune i TV 2 Lorrys sendeområde, der hidtil var gået fri af et afbrændingsforbud, men nu går den ikke længere.

For med et tørkeindeks på 10 ud af 10 i hele Vestsjælland indfører Vestsjællands Brandvæsen nu forbud mod al afbrænding i det fri gældende fra onsdag den 4. juli klokken 12.00.

Og det inkluderer altså Lejre Kommune.

Forbuddet omfatter afbrænding af halm inklusive frøgræshalm, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere og lignede samt anvendelse af grill i naturen.

Det er stadig tilladt at anvende grill i private haver, såfremt grillen er placeret på et fast ikke brandbart underlag som for eksempel fliser eller lignende.

Ifølge Lasse E. Hansen, chef for myndighed og forebyggelse i Vestsjællands Brandvæsen, er det den ekstreme vejrsituation, der tvinger Brandvæsnet til at indføre forbuddet:

- Vi oplever i øjeblikket en tørke, som vi ikke har set de sidste 25 år, og situationen bliver mere og mere kritisk dag for dag. Samtidig har vi de seneste dage har oplevet en stigning i udrykninger til naturbrande i Vestsjælland, hvorfor vi har besluttet at indføre et forbud mod al afbrænding, siger han.

I øvrigt er det ikke kun tørt i Lorryland, men i hele landet, når der fra onsdag klokken 12 er forbud mod afbrænding i samtlige kommuner i Danmark, oplyser Danske Beredskaber.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

default_thumb

playMose dækket af lerduer og haglskåle stod i forfald - nu hersker naturen igen

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere