Fri bane for pendlere i ferien

For en gang skyld når speedometeret op på 110 kilometer i timen på motorvejen, når der er ferie. Pendlere i Roskilde har kronede dage i en tid, hvor en stor del af bilisterne ind mod København holder fri. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Normalt kan det tage alt mellem tre kvarter og halvanden time at køre fra Viby til Ballerup. I den her tid kan jeg køre turen på lidt over en halv time. Det er dejligt, og så kan man rent faktisk nå hjem i ordentlig tid om eftermiddagen, siger Michael Frederiksen, der er markedskoordinator ved Aurora Group i Ballerup, men bor i Viby.
Vejdirektoratets tal viser, at trafikken falder markant ind mod København, når der står juli på kalenderen. Hvor der i de værste måneder kan være mellem 8000 og 15.000 timers forsinkelser i alt for bilisterne per dag, falder tallet til lidt over 3000 timer i juli måned.
På skinnerne er tendensen den samme. Her falder antallet af passagerer fra 60.000 mellem klokken seks og ni på en normal uge til 35.000 på samme tidspunkt i uge 30-32, skriver DAGBLADET Roskilde.