ARKIVFOTO: Fragtskib ved Øresundsbroen Foto: Bent Midstrup / Scanpix

Fragtskib slingrede i Øresund: Kaptajnen var måske fuld

Kaptanjen på et slingrende fragtskib mistænkes for at være beruset. Nu venter politiet på blodprøvesvar, før skibet kan sejle videre.

Nytårsaften blev et hollandsk fragtskib på hele 135 meter beordret til at kaste anker ud for København i Øresund.

Årsagen var, at skibet var sejlet ud af kurs og da Vessel Trafic Service (VTS), kontaktede kaptajnen, virkede han beruset.

Kaptajnen virkede beruset under samtalen

MAS-vagten

-  VTS kontaktede kaptajnen og fik skibet tilbage på rette kurs. Men kaptajnen virkede beruset under samtalen, og da vi efterfølgende var i kontakt med ham, virkede han også til at have fået lidt for meget inden for vesten, sagde MAS-vagten nytårsaften til Ritzau. 

Læs også Krydstogt-succes: Nu kommer Havets dronning også til Nordsjælland

VTS' opgave er at døgnovervåge skibstrafikken omkring Øresundsbroen for at se, om skibe er i fare for at støde ind i broen.

Efter opkaldet til kaptajnen rykkede politiet ud med hjælp fra to frivillige på Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj "Bjørnø", oplyser kommunikations- og rekrutteringsrådgiver Ninna Falck fra Marinehjemmeværnet til Ritzau.

Søndag ligger skibet fortsat for anker, mens politiet venter på analysesvar på en blodprøve, oplyser vagtchef hos Københavns Politi, Lars Westerweel.

Først når der er kommet svar på prøven, tager politiet stilling til, hvad der skal ske.

Skibet, der er på vej til Casablanca i Marokko, ligger ifølge MAS-vagten hos Forsvaret Operationscenter for anker et stykke ud for Skovshoved.

Læs også Krydstogtskibe på vej til Hundested Havn