Fortsat ingen livstegn fra bornholmsk fisker

Nattens eftersøgning efter den 67-årige fisker Tom Pedersen har desværre ikke givet noget resultat. Fiskekutteren forsvandt på en strækning mellem København og Bornholm.

En omfattende eftersøgning mandag endte uden resultat, og heller ikke natten har budt på nyt i sagen, oplyser Bornholms Politi og Forsvarets søredningstjeneste til Ritzau.

Natten til tirsdag havde Forsvaret et skib på opgaven, og frem til mørkefald blev den civile skibstrafik bedt om at holde øje med den bornholmske fiskers kutter.

- Vi har ikke en helikopter til at lede, for det er alligevel nogle dage siden, at manden tilsyneladende sejlede ud, og vi har ingen indikationer på, at den skulle være kæntret eller andet, siger vagtholdslederen ved Forsvarets søredningstjeneste.

Tom Pedersen, der kommer fra Hasle på Bornholm, havde fået ny motor til sin fiskekutter i København. Torsdag morgen fortalte han en veninde, at han ville han sejle kutteren hjem til Bornholm.

Siden har ingen hverken hørt eller set noget til ham.

Svensk politi har været inde i alle havne i området, alle havne på Bornholm er kigget igennem, og søredningstjenesten har ledt omkring Bornholm og op igennem Øresund.

Det er tidligt tirsdag morgen usikkert, hvordan eftersøgningsarbejdet kommer til at se ud.

- Det er jo ikke sikkert, at der er sket noget, så vi sætter ikke alle ressourcer ind. Det var noget andet, hvis vi vidste, at han lå i vandet, så ville vi bruge alle midler, siger vagtholdslederen.

Det var sønnen til Tom Pedersen, der slog alarm til Bornholms Politi.

- Vi modtog en anmeldelse fra sønnen og tog efterfølgende kontakt til Forsvarets søredningstjeneste. Vi har også snakket med sønnen i går (mandag, red.), siger vagtchef Henrik Jørgensen.

Tom Pedersens fiskerkutter er orange, syv meter lang, 2,6 meter bred og har et hvidt styrehus.

Ifølge Forsvarets søredningstjeneste opfangede en telefonmast sidste gang et signal fra hans mobiltelefon torsdag morgen.

Det er der i sig selv ikke noget mærkeligt i, for Tom Pedersen fortalte ifølge politiet sin københavnske veninde, at han ville slukke for sin mobil for at spare strøm, når han tog af sted.

Der er også oplysninger om, at det ikke er første gang, at fiskeren har været uden for telefonrækkevidde i nogle dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere