Forslag vedtaget: Skal sikre mere ligestilling i kunsten

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har nu besluttet, at en ligestillingsredegørelse skal hjælpe med at sætte mere fokus på køn, alder og etnicitet i kulturlivet.

Kultur- og Fritidsudvalget har nu besluttet, at Kultur- og Fritidsforvaltningen skal udarbejde en ligestillingsredegørelse, som skal vise, hvordan ligestillingsforholdene med fokus på køn, etnicitet og alder ser ud i kultur- og fritidslivet i København. 

Et flertal med Socialdemokratiet, Venstre og Enhedslisten stemte for forslaget.  

Et mindretal med Alternativet, SF og Radikale Venstre stemte imod.

Det var Kultur- og Fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet som i sidste uge sammen med SF og Radikale fremstillede et forslag om, at kommunalt støttede spillesteder, teatre og museer skal udarbejde en handlingsplan med konkrete tiltag for, hvordan de vil sikre ligestilling og mangfoldighed, hvis de fortsat vil modtage støtte fra Københavns Kommune.

Socialdemokratiet mener også, at mere ligestilling i kulturlivet er vigtigt, men de er ikke enige i kultur- og fritidsborgmesterens forslag, og derfor fremstillede de forslaget om en ligestillingsredegørelse, som nu er vedtaget efter at have været til afstemning på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 11. april 2019. 

Som led i redegørelsen skal Kultur- og Fritidsforvaltningen sikre dialog med relevante kultur- og fritidsaktører i København, med henblik på at finde fælles initiativer til at sikre bedre ligestilling i forhold til køn, etnicitet og alder i Københavns kultur- og fritidsliv. 

Nyhedsindslag fra 10. april 2019: Politikere vil have ligestilling i kunsten i Købehavn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere