Foto: TV2/Lorry

Formodet bagmand i stor hashsag udleveret fra Spanien

Politiet kræver to mænd fængslet i sag om 2,5 ton hash. Den formodede hovedmand har skjult sig i flere år.

En 43-årig mand, som politiet mener er hovedmand i en stor sag om indsmugling af hash fra Alicante i Spanien, er sammen med en 34-årig medsigtet mand blevet udleveret fra Spanien.

De er sigtet for smugling af 2,5 ton hash, og politiet kræver dem varetægtsfængslet i et grundlovsforhør onsdag i Københavns Dommervagt.

Midt i december slog politiet til mod narkoligaen. I alt 17 personer er blevet anholdt i Danmark, og de 15 er blevet varetægtsfængslet, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen, der er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi.

Det er forskelligt, hvor stor en andel af stoffet, de enkelte er sigtet for.

I Spanien er fem blevet anholdt, heraf tre danskere hvoraf de to nu er udleveret.

Den 43-årige formodede hovedmand er tidligere dømt i en sag om amfetamin og kokain, men han har opholdt sig i Spanien, siden han flygtede fra sin afsoning herhjemme.

Politiet mener, at han fra Alicante i Spanien sammen med to andre danskere har organiseret omkring 2,5 ton hash til salg i Danmark. Store dele af stoffet er ifølge politiet solgt i Pusherstreet på Christiania.

- Det er en stor international sag, som vi i længere tid har efterforsket sammen med politiet i Alicante i Spanien, siger Lau Thygesen.

Ved aktionen tidligere i december beslaglagde politiet 500 kilo hash og to millioner kroner.

Efterforskningen har vist, at der i et vekselbureau på Nørrebro i København er vekslet over 50 millioner kroner til 500-eurosedler.

Politiet i Danmark og Spanien slog til tirsdag den 16. december, da to danske modtagere og to tyske chauffører var i færd med at omlade cirka 400 kilo hash i en lagerhal vest for København.