Et forældrepar fra Helsingør er idømt fem måneders ubetinget fængsel samt betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år for mishandling af parrets to sønner. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Forældrepar mishandlede børn: Her er dommen

Et forældrepar mishandlede deres sønner i hjemmet.

Et forældrepar fra Helsingør er idømt fem måneders ubetinget fængsel samt betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år for mishandling af parrets to sønner. Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi fredag. 

Mishandlingen af sønnerne som i dag er syv og 12 år stod på i familiens hjem i perioden fra foråret 2015 til februar 2017 og er særligt gået ud over den ældste af parrets sønner. Han er levet slået med knytnæve, tildelt lussinger og slået med kosteskafter både i ansigt, hoved og på resten af kroppen. Desuden har faderen truet den 12-årige dreng med at slå ham ihjel.

Faderen og moderen, som er henholdsvis 45 og 42 år, stod tiltalt for legemesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling efter straffelovens § 245, stk. 1, samt trusler efter straffelovens § 266, jf. til dels § 23, oplyser anklagemyndigheden.

Forældreparret har anket dommen. 

Læs også Familie tiltalt for at mishandling: Slog børn med pinde