Fødevarekontrollen må uddele sure smileyer igen og igen

Når Fødevarekontrollen finder rotter, mug og råddent kød på sine kontrolbesøg, er den ofte nød til at komme igen og igen, før forholdene bliver forbedrede. Det viser metroxpress' gennemgang af den seneste måneds sure smileyer.

Bjørn Wirlander, fødevarechef i FødevareKøbenhavn, er bekendt med gengangerne.

»Der er en lille, snæver kreds, som er lidt langsomme i optrækket. Det er forsvindende få, der er decideret ligeglade med reglerne,« siger han og understreger, at langt de fleste virksomheder har styr på reglerne.

I øjeblikket har 18 virksomheder eksempelvis modtaget to eller flere sure smileyer i træk, viser et udtræk fra Fødevarestyrelsens database. Bjørn Wirlander forklarer, at der ofte tegner sig et mønster hos gengangerne.

»Når virksomheder laver flere overtrædelser i træk, så er der ofte også andre ting galt. Der kan være problemer med økonomien. Det er ofte et udtryk for, at der er mange andre ting, der ikke spiller, og så ryger de ind i en byge af problemer,« siger han.

At nogle skal have besøg flere gange i træk, er et kendt mønster og kan skyldes alt fra banale sprogproblemer til manglende vilje eller måske ligefrem manglende evner, forklarer Signe Braat, direktør i Fødevaregruppen, som rådgiver fødevarevirksomheder.

»Ikke-dansktalende indehavere forstår ganske ofte ikke, hvad der bliver sagt og vil af kulturelle grunde måske heller ikke indrømme, at de ikke har forstået det. Andre har simpelthen ikke altid kompetencerne eller økonomien til at gøre tingene rigtigt,« siger Signe Braat, der er tidligere fødevareinspektør gennem otte år i Fødevarestyrelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

donald trump melania trump

Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere