Foto: TV2/Lorry

Flugtbilist melder sig efter at have påkørt en turist

En fodgænger, der blev ramt af bil ved Rådhuspladsen i København lidt efter midnat, slap fra uheldet med et beskadiget knæ.

Politiet vurderede umiddelbart, at den tilskadekomne, en turist fra Israel, var så alvorligt kvæstet, at han var i flivsfare.

- Det lignede en ulykke med dødelig udgang, men personen har ingen indre blødninger og slipper muligvis med et beskadiget knæ, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi, tidligt lørdag morgen.

Ulykken skete klokken 00.19, da en person blev ramt af en personbil i fodgængerfeltet mellem H.C. Andersens Boulevard og Vesterbrogade.

Hvem af parterne, der ignorerede rødt lys, er endnu ikke fastlagt.

Efter at have påkørt fodgængeren stak bilisten af fra stedet. Køretøjet, en mørk Opel Astra, blev efterladt i Tietgensgade ud for Tivoli, og fire personer i bilen blev set forsvinde i løb i retning mod Københavns Hovedbanegård.

- Føreren af bilen har nu indfundet sig på Station City. Han er meget brødebetynget og vil blive sigtet for overtrædelse af færdselsloven, siger vagtchefen.

Først når bilisten er afhørt og en bilinspektør har undersøgt ulykkesbilen, vil politiet kunne sige mere om den endelige sigtelse.

Ulykken betød, at H.C. Andersens Boulevard i retning mod Amager var spærret for trafik i en times tid.