Flertal for lov mod lastbilforbud

Justitsminister Lene Espersen (K) kommer til at fremsætte et lovforslag, som skal forhindre, at Københavns Kommune indfører et forbud mod tunge lastbiler over 18 ton i den indre by, skriver Berlingske Tidende.

Som omtalt i Berlingske Tidende i går kræver både Venstre og Dansk Folkeparti et lovindgreb for at undgå, at kommuner begynder at lave deres helt egne færdselsregler. Og det krav støtter de Konservative, oplyser partiets retsordfører Tom Behnke. Dermed er der nu flertal i Folketinget for at stoppe det københavnske lastbilforbud.
- Vi er helt på linje med Venstre og Dansk Folkeparti, for vi mener heller ikke, at der skal være særlige regler for lastbiler i forskellige kommuner. Københavns Kommune skal ikke have lov at lave egne vægtgrænser. Der skal være ens regler i hele Danmark, siger Tom Behnke. Han køber heller ikke argumenterne om, at forbuddet mod de tunge lastbiler vil forbedre færdselssikkerheden og miljøet:
- Hvis man i stedet for én stor lastbil kører med to-tre små, så stiger risikoen for, at der sker uheld. For det er sådan set ligegyldigt, om du bliver kørt over af en på seks ton eller 18 ton, siger Tom Behnke.
På Københavns Rådhus er Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang vred over det forestående indgreb. Hun afviser, at kommunen frivilligt kaster håndklædet i ringen. I stedet satser hun på, at det lykkes at overhale en ny lov inden om. Det er nemlig ikke nødvendigvis den, der står øverst på regeringens lovprogram til oktober.
- Vores formål er at gøre noget ved højresvingsulykkerne. Vi vil gerne redde menneskeliv, og derfor håber jeg, at vi når at få sat et forsøg i gang, inden Folketinget kommer på banen med lovgivning, siger Anne Vang.
Hvis Københavns Kommune vinder kapløbet med Folketinget, er det hensigten, at et forbuddet skal træde i kraft i 2009.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik