Flere plejefamilier får dyr: Hjertevarm ordning hitter

En plejefamilieordning hos Dyrenes Beskyttelse lader frivillige låne dyr på internatet for at tage dem med hjem. Til stor glæde for alle.

- Når man får dem, når de er meget små, så får man et særligt bånd til dem. For det er jo ligesom, at man er deres mor, fordi de er så afhængige af en, siger Karina Landsmann Hansen, der har nydt at være plejemor for en internats-kat.

Karina Landsmann Hansen og hendes mand er blandt de mange danskere, der har meldt sig frivilligt som plejefamilie på dyreinternatet i Roskilde.

Så fra tid til anden har de besøg af en eller flere katte fra internatet. Og de er langt fra de eneste.

Flere og flere familier 

Dyrenes beskyttelse oplever en stigende interesse for at blive plejefamilie til dyrene på internatet, og det passer perfekt med årstiden, hvor rigtig mange killinger bliver efterladt, fordi der er så mange drægtige hunner:

- Det er fantastisk, for når en plejefamilie åbner sit hjem, er det en stor opgave. Det kan være en hel måned, hvor de har dem, så killingerne lærer at være i et miljø med mange støvsugerlyde og opvaskemaskiner. Så de er klar, når de skal have et rigtigt hjem, siger Chefkonsulent for Familiedyr ved Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.  

Så hvis man går og overvejer, om man skal have sig en kat i hjemmet, så er det lige nu et rigtig godt tidspunkt at prøve det af på – Karina Landsmann Hansen fortryder i hvert fald ikke:

- Jeg kan kun anbefale det, også til familier med børn. Hvis ikke jeg havde haft tre katte, så havde jeg gjort det igen, siger hun. 

Dyrenes Beskyttelses hjemmeside kan du se mere om, hvordan du tilmelder dig som plejefamilie.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik