Flere københavnske børn med behov for specialundervisning

Københavns Kommune udvider skoler, som allerede har specialklasser, og ansætter flere lærere og pædagoger.

FAKTA

  • Frejaskolen får bygget pavilloner til i alt 56 ekstra elever. Skolen vil herefter have plads til 160 pladser elever.
  • Kirkebjerg Skole udvides med 28 nye pladser 
  • Frederiksgård Skole udvides med 14 nye pladser

RETTELSE: Københavns Kommune oplyser senere på dagen, at der var en fejl i pressemeddelelsen, og pengene endnu ikke er bevilget, som det ellers fremgik af den oprindelige pressemeddelelse og dermed artiklen. Dele af artiklen er derfor ændret.

København vokser. Det giver flere børn og dermed flere børn med behov for specialundervisning. 

Derfor søger Børne- og Ungdomsforvaltningen om om penge til en midlertidig afdeling til Frejaskolen ved Valby Idrætspark og udvidelse af Kirkebjerg og Frederiksgård Skole med specialpladser. Derudover ønsker de at ansætte cirka 70 nye lærere og pædagoger i specialklasserne.

- Vi skal skabe mere plads til børn, der har brug for specialundervisning og det skal ske, så de kan begynde i skole allerede til august. Det gør vi blandt andet ved at opføre midlertidige pavilloner, der vil høre til Frejaskolen, og i løbet af efteråret skal vi finde en mere permanent løsning, siger Nicolai Kragh Petersen, ressourcedirektør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Flere årsager til øget behov

Det er ikke kun det voksende antal af københavnerbørn, der er årsag til behovet for flere specialpladser i skolerne. flere københavnske børn

- Børn med særlige behov bliver i dag identificeret tidligere, og det øger behovet for specialundervisningspladser, da børnene vil optage en plads i flere år end tidligere, siger Nicolai Kragh Petersen.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik