Flere indbrud i København end i Malmø

Selvom København og Malmø er vokset sammen, så bliver der begået markant flere indbrud i den danske hovedstad.

Mens jobpendlere, studerende og indkøbsgæster i stor stil krydser Øresund, så foretrækker tyveknægtene tilsyneladende Danmark.

For selvom København og Malmø er vokset sammen, og Øresundsbroen har skabt en sammenhængende region med 3,6 millioner mennesker, så begås der nemlig langt flere indbrud i København end i Malmø.

Sidste år kom lidt mere end 14.000 indbyggere i hovedstadsområdet hjem til en smadret dør, en gennemrodet lejlighed eller et hus tømt for værdier.

Det svarer til 809 indbrud per 100.000 indbyggere per år. I Malmø er tallet nede på 417 per 100.000, der sidste år fik ubudne gæster. Det viser tal fra Danmarks Statistik og det svenske Brottsförebyggande rådet.

Vi sikrer os ikke godt nok

I det hele taget har vi mange flere indbrud end vore nabolande, og det findes der ifølge nordisk alarmdirektør i Falck, Lars K. Jørgensen flere mulige forklaringer på.

"Det er for eksempel mere almindeligt i udlandet at lovgive om indbrudssikkerhed i nybyggeri. Der er krav til dørene og til, hvor lang tid det skal tage at bryde ind. Det kan have noget at sige i forhold til antallet af indbrud", siger Lars K. Jørgensen.

En anden forklaring har lydt, at vi ikke bryder os ret meget om alarmer herhjemme, men det kan Lars K. Jørgensen ikke genkende.

"Tværtimod oplever vi, at flere og flere anskaffer sig en alarm. De mange nye funktioner med fjernbetjening via telefonen, mulighed for at få billeder af indbrudstyven frem på skærmen og for at opdage vand i kælderen, når man er væk fra hjemmet, har gjort, at flere opfatter alarmen som en slags ekstra nabo", siger Lars K. Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere