Flere får hjælp mod folkesygdom i København

Center for Diabetes tog sidste år imod 1200 københavnere med type 2-diabetes, hvilket er 40 procent flere end året før.

Lider du af type 2-diabetes og bor i København, så er der hjælp at hente hos Center for Diabetes.

Det har flere borgere i hovedstaden med den udbredte livstilssygdom fundet ud af, og derfor er antallet af borgere, som går i et forløb på centret, steget støt.

Københavns Kommune åbnede Center for Diabetes i sommeren 2016, og nu viser nye tal, at der i 2018 var der 1203 borgere tilknyttet centret - mod 863 året før. Det er en fremgang på knap 40 procent, og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Københavnerne skal leve et godt og et langt liv, også hvis de har type 2-diabetes. Det hjælper vi dem til på Center for Diabetes. Jeg er glad for, at flere og flere københavnere kender til centret og ønsker at få et forløb. Det understreger også nødvendigheden af, at vi de kommende år etablerer nye og større rammer for Center for Diabetes, siger Sisse Marie Welling i en pressemeddelelse.

Nyt Center for Diabetes på Nørrebro

At flere borgere viser interesse for Center for Diabetes går godt i spænd med, at det i efteråret blev besluttet i Københavns Kommune at opføre et nyt og større Center for Diabetes. Det skal ligge på Nørrebro og skal årligt kunne tage imod op til 2000 københavnere med type 2-diabetes.

Det nye forbedrede center vil blandt indeholde undervisningslokaler, cafeområde, samtalerum, træningskøkken og træningssal samt tilhørende udendørs rekreative opholdszoner og træningszoner.

Det nye center bliver bygget, så Københavns Kommune er bedst muligt rustet til en fremtid, hvor flere og flere københavnere vil få type 2-diabetes.

Sygdommen er en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i verden. I 2045 forventes det, at cirka 33.000 københavnere har type 2-diabetes, hvor tallet i dag er cirka 20.000.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

laeger.jpg

Region H: Lægemanglen er knækket - næsten

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

kåre mølbak

Kåre Mølbak stopper på Statens Serum Institut: Går på pension

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere