Foto: TV2/Lorry

Firma fjerner cykler i københavnske gader uden tilladelse

Mod betaling fjerner nyt firma cykler foran butikker og private bygninger i København - uden politiets samtykke, skriver Politiken torsdag.

- Vi er et cykelland, og vi er afhængige af cykler. Men vi vil gerne have, at det ser ordentligt ud. Til sidst kommer det til at ligne en stor rustbunke, og nogle steder gør det allerede, siger Cykelstativets 32-årige direktør Jones Malla til Politiken torsdag.

Firmaet rettede for et halvandet år siden henvendelse til Københavns Politi for at høre, om forretningsmodellen holder i byretten. Men det er uklart, lyder det i dag fra Københavns Politi, som efter anmeldelser fra borgere, der har fået deres cykler fjernet, undersøger sagen nærmere.

- Vi har aldrig givet nogen tilladelse til firmaet omkring det her, siger politiassistent Sebastian Rickelsen til Politiken torsdag.

Jones Malla forsvarer sig med, at de i firmaet ikke »negler cykler«.

- Vi har kun med den private sektor at gøre, og vi har ikke noget med offentlig vej at gøre. Vi fratager heller ikke rådighedsretten over for brugerne, som døgnet rundt kan hente deres cykler.

Cykelstativets varevogn patruljerede første gang 7. juli, og siden er ifølge direktøren 70-80 forkert parkerede cykler endt på lageret i gåafstand fra afhentningsstedet, hvor de kan hentes for 187,5 kroner stykket. Det koster 4.500 kroner årligt per matrikelnummer at komme på cykelvagternes rute. Hvis firmaet finder en uhensigtsmæssigt parkeret cykel foran en kundes ejendom, får den et advarselsmærke, og hvis den stadig står der, når firmaet igen kommer forbi, ryger den bag i bilen.