Festivalpoliti: Vi sigter Uber-chauffører for piratkørsel

Uber tilbyder at køre trætte festivalgæster hjem, men det kan blive en dyr fornøjelse for chaufførerne.

Kørselstjenesten Uber kører normalt i og omkring København, men i anledning af Roskilde Festival tilbyder de at transportere festivalgæsterne frem og tilbage til en pris, der lige akkurat underbyder de almindelige taxaselskaber. 

For 499 kr. kører Uber en vogn mellem København og festivalen. Et tilbud de lancerede i sidste uge til stor frustration for brancheforeningen Taxiførere i Danmark.

- Uber er jo stensikre på, at de er en samkørselstjeneste, men hvis man tager statens samkørselstakster, så koster det jo ikke 499 kr. at køre i bil fra København til Roskilde. Det vil svare til, at det skulle koste en privatbil 1000 kr. at køre den samme strækning tur/retur, siger Thomas Larsen, bestyrelsesmedlem i brancheforeningen til TV2 Lorry. 

Noget tyder på, Uberchaufførerne kan komme til at betale en høj pris for festivaltilbuddet. Midst- og Vestsjællands Politi har nemlig besluttet, at de vil sigte Uberchaufførerne for piratkørsel. 

- Udgangspunktet er, at vi griber ind, hvis vi stifter bekendtskab med det, eller hvis nogen kan pege på en bil, der kører piratkørsel af den klassiske slags eller i Uberregi, siger Martin Bjerregaard, Kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi til Avisen.dk.   

Midt- og Vestsjællands Politi har dog ikke sigtet en eneste Uberchauffør endnu, og det er de lokale taxichauffører bestemt ikke tilfredse med. 

- Vi har licens til at køre taxa. Det arbejde forsøger vi at passe så godt som muligt. Så vil jeg da også gerne have, at myndighederne passer deres arbejde. Jeg er godt klar over, at de har meget at se til, men jeg kunne godt tænke mig, at de tog det lidt alvorligt, siger Ole Palsberg, formand for DanTaxi i Roskilde til Avisen.dk.

Trods politiets vurdering, så mener Uber selv, at de er en samkørselsordning, og at det derfor ikke er korrekt af sigte dem for piratkørsel. Et spørgsmål som Københavns Byret tager stilling til senere på måneden. 

- Det er jo ikke slået fast rent juridisk, hvad samkørsel er, og det er noget af det, dommeren i den verserende retssag skal se på. I mellemtiden synes jeg, taxibranchen skal prøve at løse nogle af de problemer, de har indadtil, i stedet for hele tiden at udåbe Uber til sorteper, siger Nicolai Jørgensen, der er talsmand i Uber Partner Foreningen til TV2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik