Skoleleder dropper blå mandag: Eleverne må feste på fridag

Eleverne i Espergærde Skoledistrikt kommer heller ikke i år til at få fri, så de kan fejre blå mandag. I stedet vil skoleleder indføre ”blå fredag”.

Hvis man som elev i ottende klasse i Espergærde Skoledistrikt havde set frem til en fridag til at fejre blå mandag efter himmelfartsferien, så ender man nok med at blive skuffet.

Sidste år afskaffede distriktet fridagen, og heller ikke i år får eleverne fri til at fejre dagen. 

Fakta: Blå mandag

Blå mandag er navnet på den efterfølgende Mandag efter konfirmationen, hvor konfirmanderne sammen med deres klassekammerater tager på tur, ofte til landet større byer, hvor de eksempelvis tager i Tivoli eller på Bakken eller tager på shoppetur. 

Blå mandag er ikke en obligatorisk fridag for konfirmander, men mange skoler lader elever holde fri den pågældende dag.

I stedet opfordrer skoleleder nu til, at forældrene bakker op om at arrangere blå mandag på fredagen efter himmelfartsdag.

Det skriver Helsingør Dagblad.

- Principielt handler det om, at vi synes, konfirmationen i højere grad i dag er en privat sag, der hører til i familien, og derfor skal blå mandag heller ikke være i noget, der foregår i skoletiden, siger Andreas Elkjær til avisen. 

I et brev indkalder skolelederen forældre til et møde i kantinen på Tibberupskolen tirsdag aften. Her håber han at samle opbakning blandt forældrene til at flytte fejringsdagen. 

- Vi synes kun, det er dejligt, hvis eleverne fortsat holder fast i blå mandag, men dagen må kunne lægges i en weekend eller anden skolefridag, som der er så mange af i den periode, skriver skoleleder Andreas Elkjær i det brev, der er sendt ud til elevernes forældre.

Elkjær oplyser, at der lige nu er opbakning fra en tredjedel af forældrene til det nye tiltag. Han håber, at mødet tirsdag kan overbevise de resterende.

Sidste år fik afskaffelsen af fridagen på blå mandag stor medieomtale. På selve blå mandag valgte mange elever fra skoledistriktet dog alligevel at holde fri fra skole for at fejre dagen.

Elever fra Espergærde Skoledistrikt kommer ikke til at få fri, så de ligesom de unge mennesker i videoen her kan fejre blå mandag i Tivoli.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik