Foto: TV 2 Lorry

Faldefærdig lade gemte på tyvekoster

Vakse naboer opdagede, at en gammel, faldefærdig lade bliver brugt som skjulested for stjålne cykler.

På en forladt, faldefærdig gård på Mosede Landevej i Greve Kommune fandt nogle borgere i går et større antal brugte cykler. Stablet oven på hinanden langs den ene væg i et gammelt staldrum. 

Desuden havde de bemærket en hvid, polsk-indregisteret varevogn køre fra stedet.

Det var Lars Linnegaards nabo, der i første omgang undrede sig over aktiviteten på stedet. Og da han af nysgerrighed gik ind på gården, fandt han omkring 30 cykler.

Læs også Stjålne smykker dukkede op i hospitalshave: Er det dine?

Få timer senere, hvor han havde taget Lars Linnegaard med, havde den polske bil været der igen, og bunken af cykler var vokset betragteligt.

Frustreret over politiet

De ringede nu til Midt- og Vestsjællands Politi for at få dem til at rykke ud og eventuelt pågribe gerningsmændene på fersk gerning. Men politiet havde ikke tid, lød svaret.

Til stor frustration for Lars Linnegaard.

- Man bliver skuffet. Altså, jeg føler ligesom de er nedladende over for os. De tager os ikke rigtig seriøst, siger han i dag til TV 2 Lorry.

Politiet: Vi kan ikke være alle steder

Hos Midt- og Vestsjællands Politi beklager den kommunikationsansvarlige, Carsten Andersen, at politiet ikke kunne komme:

- Vi kan jo ikke være alle steder på en gang. Ville meget gerne, men det kniber med at kunne nå det hele og så må vi prioroitere ud fra de muligheder, vi nu engang har. Og så er det ikke fordi sagerne bliver glemt af den grund. Men det kan godt vare lidt længere tid inden vi kommer, siger han.

Læs også Alternativt hittegods: Dykkere fiskede 11 iPads op af havn

Carsten Andersen lovede samtidig, at politiet i dag ville køre ud og kigge på sagen. Samtidig lød hans melding, at politiet nok skal give besked til ejerne, hvis de blandt de mange cykler finder nogle, der er stjålet.

Det gør de formentlig. I hvert fald fandt vi sammen med Lars Linnegaard svigerfar, Freddie Wilstrup, en sort cykel, hvor stelnummeret afslørede, at den var meldt stjålet.