Det er denne tomme børnehave på Th. Petersens Vej i Gørløse, som bliver midlertidigt hjem for to asylfamilier og seks enlige flygtninge. Foto: TV 2 Lorry

Færre flygtninge til Gørløse

Hillerød Kommune minimerer nu antallet af flygtninge, som inden længe flytter ind i en tom børnehave i Gørløse. Det sker efter klager fra landsbyens beboerne.

Det bliver ikke 21 enlige, mandlige flygtninge, som flytter midlertidigt ind i den tomme børnehave på Th. Petersens Vej i landsbyen Gørløse.

- Vi har lyttet til beboerne på Th. Petersens Vej, som er bekymrede over udsigten til 21 mænd i bygningen." siger byens konservative borgmester Dorte Meldgaard i en pressemeddelelse

Hun understreger dog, at Hillerød Kommune har en opgave at løse. Der skal findes mellem 104 og 140 boliger til flygtninge, som har fået asyl, og flygtningene skal have tilbudt en midlertidig bolig, til en permanent løsning kan findes.

- Vi har brug for mange boliger, og vi kigger på mange forskellige placeringer. Vi mener ikke, at det vil være nogen god idé at samle flygtningene i for eksempel skurbyer, for vi tror ikke på, at det gør noget godt for integrationen. Vi tror mere på, at en fordeling vil virke, og derfor kigger vi blandt andet på Smedievej, Åmosevej, Skansedal, Lærkeparken, pavilloner og private muligheder, siger Dorte Meldgaard.

De første flygtninge forventes at flytte ind i uge 22.