Fabrin blåstempler vennerne

Langt flere familiemedlemmer har fået tildelt en lejlighed i Gl. Holtegaard-Bredafondens luksusejendom i Hellerup, end blot Erik Fabrins familie. Det er ikke diskriminerende at kende et bestyrelsesmedlem, siger borgmesteren, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er ingen bagdel at være på god fod med et bestyrelsesmedlem, hvis man ønsker Øresundsudsigt og billig husleje i Gl. Holtegaard-Bredafondens ejendom på Sundvej i Hellerup.
Kredsen af bestyrelsesmedlemmer, som har familie boende i ejendommen, er større end først antaget. Onsdag kom det frem, at Rudersdal-borgmester Erik Fabrin (V) har sørget for, at hans søn, datter og ekskone har fået hver en lejlighed i ejendommen.
Men en gennemgang af beboerne på adressen på Sundvej, som Frederiksborg Amts Avis har foretaget, tyder på, at både tidligere bestyrelser og den nuværende er en lille eksklusiv klub, som fordeler fondens lejligheder efter for godt befindende til sine egne familiemedlemmer.
To tidligere bestyrelsesmedlemmer Birgitte Hamborg og Knud Sloth har et eller flere børn boende på Sundvej. Tidligere bestyrelsesmedlem Vibeke Pechardt har haft sin søn boende. Og på adressen bor også nuværende bestyrelsesmedlem Marianne Saabye.
Erik Fabrin bekræfter over for Frederiksborg Amts Avis, at det ikke en tilfældighed, at bestyrelsesmedlemmer enten selv har fået en lejlighed eller har fået familiemedlemmer ind.
- Det er på ingen måde diskriminerende at kende et bestyrelsesmedlem, siger Erik Fabrin.
Professor Søren Bo Nielsen har tidligere dokumenteret, at private, attraktive lejeboliger til lav husleje oftest går til højtlønnede med de rette forbindelser.
- Hvis disse lejemål findes i en fondskonstruktion, så bør det være tilfældigt, hvem der får glæde af de lave huslejer, mener Søren Bo Nielsen fra Økonomisk Institut på Copenhagen Business School.
Tidligere borgmester i Hørsholm, Uffe Thorndahl, har i går meldt Erik Fabrins familie til skattemyndighederne.