Enhedslisten vil trække lockout-varsel tilbage i København

Københavns næststørste parti ønsker at trække lockout-varslet af flere end 20.000 kommunalt ansatte tilbage.

I næste uge skal Borgerrepræsentationen i København behandle et forslag fra Enhedslisten. Partiet foreslår, at kommunen trækker lockout-varslet for de kommunalt ansatte tilbage. 

Dermed ønsker Enhedslisten at lade Københavns Kommune gå enegang i forhold til de andre kommuner i Kommunernes Landsforening (KL), der den 7. marts varslede lockout af omkring en kvart million kommunalt ansatte landet over. Det skriver Berlingske

- Forslagsstillerne mener, det er helt ude af proportioner og en helt unødvendig optrapning af konflikten med de ansatte. Vi ønsker derfor at trække Københavns Kommune ud af lockouten og vise københavnerne, at vi vil sikre den service, som vi er forpligtet til at levere. Samtidig vil vi vise, at vi anerkender de ansattes indsats for byen og vores velfærdssamfund, står der blandt andet i motiveringen for Enhedslistens forslag. 

I København gælder lockout-varslet for flere end 20.000 kommunalt ansatte, og det vil træde i kraft d. 10. april med mindre der sker noget nyt ved forhandlingsbordet. 

Kan koste medlemskabet af KL

I et notat til forslaget kan man læse, at forvaltningen mener, forslaget bør afvises fra dagsordnen. Det skyldes ifølge forvaltningen, at Københavns Kommune med bindende virkning har bemyndiget KLs bestyrelse til at indgå overenskomster og fastsætte generelle bestemmelser om løn- og øvrige ansættelsesforhold for de kommunalt ansatte. 

- Det er således KLs bestyrelse og ikke Københavns Kommune, der træffer beslutning om at varsle eller tilbagetrække lockout, står der i notatet fra forvaltningen. 

Hvis Københavns Kommune ender med at trække lockout-varslet tilbage kan det ifølge forvaltningen i sidste ende koste hovedstaden medlemsskabet af KL. 

- Såfremt forslaget fastholdes og besluttes, således at der sker en ensidig tilbagetrækning af lockouten fra Københavns Kommunes side i strid med KLs love må dette forventes at have vidtgående negative konsekvenser for Københavns Kommune, herunder mulig eksklusion af KL og heraf følgende væsentlige økonomiske tab, lyder det i notatet.  

Ifølge Berlingske fastholder Enhedslisten dog at få behandlet forslaget. Mødet i Borgerrepræsentationen finder sted torsdag d. 22. marts.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik