En gåserepublik og to forsvarsanlæg: Syv anbefalinger til Dragør

I Dragør Kommune kan du opleve en by fuld af gæs, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og et økologisk landbrug med en masse grøntsager.

TV 2 Lorry er nået til vejs ende med sommerserien ’Oplev Lorryland’ – serien, hvor vi i løbet af sommerferien har besøgt samtlige 34 kommuner i vores sendeområde for at finde frem til, hvor de fedeste oplevelser gemmer sig i Lorryland.

Disse oplevelse har vi fundet frem til i samarbejde med borgmestre og lokale ildsjæle, som gennem programserien er kommet med anbefalinger til, hvad man bør opleve i netop deres område.

’Oplev Lorryland’ afslutter sommerkaravanen med et besøg i Dragør Kommune – en kommune, hvor skræppende gæs, historiske forsvarsanlæg og økologiske grøntsager har hjemme.

Dragør Havn

Afslutningen på denne sommerserie starter dog med en anbefaling, som mange forbinder med Dragør Kommune. Der er her tale om Dragør Havn, som også er kendt under navnet ”Porten til Øresund”. I sommerperioden er havnen fuld af liv, hvor mange nationers sprog kan høres på kajen.

På varme sommerdage er det oplagt at slå sig ned omkring havnens grillfaciliteter eller tage en svingtur i gyngerne på havnens populære legeplads. På en mere kold og regnfuld dag kan du passende aflægge et besøg hos Danmarks eneste Lodsmuseum, der ligger centralt midt i Gammel Havn.

Læs mere her.

Det er muligt at leje cykler på Dragør Havn.
Det er muligt at leje cykler på Dragør Havn.
Foto: Thomas Sjørup - Ritzau Scanpix

Gåserepublikken

Vi skal nu besøge en andersledes by, hvis borgere er noget mere skræppende og fjerbeklædte, end du formentlig er vant til. I Gåserepublikken vralter gæs og andet fjerkræ rundt på et lille landområde tæt ved Dragør Søbad.

Det hyggelige, lille samfund byder alle varmt velkommen, hvis man blot husker at tage hensyn til dets befolkning. Se hvordan gåserepublikken tager sig ud i videoen øverst i artiklen.

Læs mere her.

I århundreder har folk i Dragør holdt gæs. Oprindeligt havde man dem i sit hjem, hvor de f.eks. kunne bo under en bænk i stuen.
I århundreder har folk i Dragør holdt gæs. Oprindeligt havde man dem i sit hjem, hvor de f.eks. kunne bo under en bænk i stuen.
Foto: Nanna Kreutzmann - Ritzau Scanpix

Dragør Fort

Èn ting, som den lille gåserepublik ikke kan bryste sig af at have, er et stort forsvarsanlæg. En sådan befæstning finder man til gengæld lidt længere oppe ad kysten.

Forsvarsanlægget er Dragør Fort – et fort, der oprindeligt var en del af Københavns forsvar. Fortet, som er beliggende på en kunstig ø syd for Dragør, blev anlagt i perioden fra 1910 til 1915, og det havde flere vigtige opgaver. Disse opgaver var bl.a. at medvirke til at hindre et fjendtligt bombardement af København, beskytte minespærringer i Drogden-renden og hindre fjendtlig landgang på Amagers sydkyst.

Læs mere her.

Dragør Fort har et areal der udgør 32.000 m2, hvor 2.500 af dem er bebygget.

Kongelundsfortet

Vi bliver lidt i de krigshistoriske lag, hvor turen nu går til det sydlige Dragør. Her finder du Kongelundsfortet. Kongelundsfortet blev oprettet under 1. Verdenskrig som en del af Sydamagerstillingen. Fortet var bevæbnet med flere forskellige kanoner, der skulle dække sejlrenderne ind mod København fra syd samt beskytte de miner, der var placeret i Køge Bugt.

Kongelundsfortet, som blev nedlagt i 1982, er i dag åbent for offentligheden, hvor du bl.a. kan nyde en fantastisk udsigt over Køge Bugt og Kofoeds Enge.

Læs mere her.

På Kongelundsfortet finder du et bålhus, som frit kan benyttes.

Amagermuseet

Et sted, som også byder på en masse historie, er Amagermuseet. Museet består af to firlængede gårde, som rummer alt fra en unik samling af egnsdragter til malerier af Julius Exner og Jens Juel.

Amagermuseet er beliggende i St. Magleby, som også er kendt under navnet ”Hollænderbyen”. Hvorfor den bliver kaldt det, kan du læse mere om her.

Amagermuseet har en frodig bondehave, hvor der vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter.

Seerupgaard

Vi bevæger os væk fra de historiske anbefalinger, hopper i et par gummistøvler og træder direkte ud på Seerupgaards grøntsagsmark. Seerupgaard er et økologisk landbrug, der dyrker et væld af spændende grøntsagssorter, urter og blomster.

Udover stedets store grøntsagsmark, hvor der bl.a. vokser drueagurker og squash, har Seerupgaard også kløvergræsmarker med urter, der blomstrer gennem hele sæsonen, samt en bigård.

Hver torsdag fra 14:00 til 18:00 har det økologiske landsted åbent for alle. Her har du mulighed for at købe velsmagende, økologiske grøntsager i den tilhørende gårdbutik.

Seerupgaard leverer grøntsager til restauranter i København.

Dragør Søbad

Den sidste anbefaling fra Dragør Kommune er også det sted, hvor den røde ” TV 2 Lorry anbefaler”-sten er blevet placeret. Stenen er blevet lagt ved Dragør Søbad – et søbad, der blev etableret tilbage i 1890.

Søbadet, som siden etableringen har været igennem flere forflytninger samt en genopbyggelse, består af en herre- og dameafdeling. Søbadet har gode svømmefaciliteter med udsigt til Øresundsbroen og Dragør Gamle By.

Du kan se anbefalingen fra Dragør Søbad i slutningen af ovenstående video.

Læs mere om priser og åbningstider her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik