Ellevilde kandidater klar til valg: “Vi har været helt overkogte"

Bertel Haarder (V) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S) gør klar til en lang valgkamp.

Nu er det nu.

Kandidaterne til folketingsvalget har været spændte som flitsbuer, og nu kan de endelig se frem til at forløse alt deres opsparede valgenergi. 

Det står klart, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag har udskrevet folketingsvalg til afholdelse på Grundlovsdag den 5. juni.

- Endelig! Endelig! Vi har været helt overkogte i så lang tid, siger socialdemokratiets Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der stiller op i Københavns Storkreds, til TV 2 Lorry.

- Vi har kun kunne mærke det til allersidst. Ikke i løbet af dagen. Nu er stemningen kanon. Alle har gået og ventet på det her. Folk er glade og glæder sig, selvom de fleste allerede har været til regulære valgmøder og uddelt materiale, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Højt hurra!

Og selvom det langtfra er første gang, at Bertel Haarder gør klar en valgkamp, er begejstringen lige så stor.

- Jeg siger højt hurra. Det bliver alletiders med et valg på Grundlovsdag, og det bliver godt med en lang valgkamp. Vi er i kanon god form, og så er der rigtig tid til at få drøftet pension og sundhed. Jeg håber også, at der kommer en masse EU-debat, for EP-valget kommer jo en uge før folketingsvalget, siger Bertel Haarder, der stiller op i Sjællands Storkreds.

Pernille Rosenkrantz-Theil havde dog gerne set, at de to valg faldt samme dag, når nu de alligevel ligger så tæt på hinanden. 

- Men der må lægge nogle strategiske overvejelser bag, at han ikke gør det, siger hun.

Hun skal nu mødes med sin kreds og drager derefter til Trianglen på Østerbro for at uddele valgmateriale.  

Bertel Haarder skal møde sin kreds i Sorø tirsdag aften og skal onsdag til to valgmøder i Roskilde. 

Han forudser, at valgkampen i TV 2 Lorrys sendeområde blandt andet kommer til at handle om den sydlige Ring 5 og fordelingen af millioner til nye sundhedshuse. 

Her udskriver Lars Løkke Rasmussen valg fra Folketingets talerstol.​​​​​

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik