Foto: Scanpix

Elendig sommer lukker hipt madmarked

Denne sommer har der været alt for få kunder ved madvognene i Kødbyen.

Da man i foråret 2015 åbnede Kødbyens Mad & Marked, tiltrak det masser af sultne gæster, der ville smage lækker street food fra hele verden. 

Konceptet åbnede som Vesterbros pendant til det polerede Torvehallerne nær Nørreport Station, for her skulle gæsterne spise under midlertidige telte i weekenden - og gerne til DJ-toner og jazz. 

De forskellige kokke har kunnet booke sig ind for en hel sæson eller en enkelt dag, hvilket skulle give et varrieret udbud af mad og øl. Og markedet vandt da også AOK Prisen til Byens Bedste 2015. 

Læs også Ekspert: Vesterbros madmarked mangler denne ingrediens

Takker for opbakningen

Nu er festen så slut. Ikke fordi det er blevet vinter. Men fordi det er helt slut. 

Det oplyser man på Facebook, hvor man blandt andet skriver, at den regnfulde sommer har været nådesløs.

- Det store økonomiske underskud skyldes en vejrmæssigt udfordrende sommer, som mange i branchen har lidt under, men også at Kødbyens Mad & Marked i 2017 desværre har oplevet en række tabsgivende aktiviteter, der ikke var mulige at forudse, skriver man. 

Man oplyser, at man har forsøgt at lave en redningsplan i efteråret og skaffe ny kapital, men at det ikke er lykkedes. 

Læs også Farvel til natklubber: Madmekka vil åbne i Boltens Gård

- Kødbyens Mad & Marked takker alle medarbejdere, gæster, samarbejdspartnere og leverandører for opbakning og tre år med madglæde, samvær og dejlige markedsdage, står der. 

Masser af street food i København

Markedet har gennem sine tre års levetid eksperimenteret med hyldestdage til både smørrebrød, vin og kaffe, og i 2017 havde man da også både temadage, hvor brød, fløde, øl og bær var i centrum. 

Konkurrencen er da også hård i København, hvor 'Rebel Food' turnerer på byens pladser i sommermånederne. Torvehallerne tilbyder lækkerier, WestMarket kæmper om kunderne.

Læs også Nyt forslag til Bispeengbuens fremtid: Lav det til et madmarked

Desuden serverer Verdenshjørnet eksotiske retter ved Nørrebro Station, mens stadeholdere fra Papirøens Copenhagen Street Food går med planer om at lave Boltens Gård om til et madmekka.