Ejendomsfirma vil gøre Albertslund til pilotkommune

Firma har udset sig Albertslund Kommune som pilotkommune for senioregnede boliger, der senere kan bredes ud til resten af landet.

En stribe moderne ældreboliger kan være på vej til at skyde op i Albertslund Kommune.

Det skriver Albertslund Posten.

Ejendomsudvikleren Propreco har udset sig forskellige grunde i Albertslund Kommune, hvor forskellige typer af seniorboliger kan opføres.

Det drejer sig om Hjørnegrunden i Herstedvester og Stensmosegrunden på Randager samt et seniorbofællesskab med ca. 50 boliger i Roholmparken ved Roholmsvej.

Firmaet vil bruge Albertslund som en slags pilotkommune for udvikling af et koncept for senioregnede boliger, der senere kan bredes ud til resten af landet. 

Målet er at opføre moderne seniorboliger og seniorbofællesskaber, der er billige at bo i, i alle landets kommuner.

Forslaget var til behandling i Miljø- og Byudvalget i sidste uge, hvor kommunaldirektøren indstillede forslaget til at blive vedtaget. 

Mens kommunalbestyrelsesmedlemmerne Allan Høyer, Dansk Folkeparti, og Lene Rygaard Jessen, Enhedslisten, tog forbehold, så bakkede formanden for Miljø- og Byudvalget op.

- Meningen er, at Propreco udvikler et projekt, der kan anvendes på de tre grunde, og som efterfølgende kan rulles ud over hele landet, hvor der er behov for senioregnede ejerboliger, siger Leif Pedersen, SF, formand for Miljø- og Byudvalget til Albertslund Posten.

- På den måde kan man udvikle boliger, som er til at betale. Vi ved jo i dag, at mange seniorer vælger at blive boende i deres villaer, fordi det simpelthen er for dyrt at flytte til mindre ejerboliger. Målet er at udvikle boliger, som man har råd til at bo i, når man går på pension, siger han.

Sagen skal fortsat behandles af kommunalbestyrelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik